Най-иновативните козметични продукти, които се предлагат на пазара от съвременната индустрия, съдържат силно концентрирани активни съставки и могат да се използват само за ограничен период от време.

Интезивните препарати спомагат за възстановяването на клетките, за производството на колаген и на аминокиселини от организма, които забавят появата на бръчки по кожата.

Високата концентрация на активни фактори обаче прави тези продукти и значително по-скъпи. Един от типичните примери за това е кремът за лице Platinum Rare Haute-Rejuvenation на швейцарската компания La Prairie, който струва точно 1980 долара, пише Bloomberg.

Това е едно от най-луксозните предложения на козметичния пазар. Съставките му включват черен хайвер и платина, които увеличават пропускливостта на човешката кожа и позволяват на възстановяващите агенти да навлязат по-надълбоко в нея.

Курсът на третиране с продукта не бива да продължава повече от 30 дни и е препоръчително да се ползва не повече от четири пъти в годината. Така кожата получава достатъчно време, за да "балансира" естественото си състояние.

Този продукт далеч не е единственият, който предлага подобни иновативни козметични методи.

Sisleÿa L’Intégral Anti-Age La Cure на френската козметична компания Sisley, например, струва 1200 долара и е базиран на откритие, спечелило Нобелова награда за медицина през 2016 г.

Курсът на лечение с него трае четири седмици, като всяка от тях е фокусирана върху различен аспект от регенерацията на кожата.

7 навика на хората, които живеят дълго и остаряват красивоНачин на живот, упражнения, диета са в основата

Д-р Мариям Замани, която е един от водещите лицеви хирурзи в Лондон, е създател на препарат, който помага за възстановяването на областта около очите. Специалната му хидратираща формула помага за намаляването на бръчките и тъмните петна, а цената на една ампула от него е 235 долара.

Bioeffect пък патентова първата в света изцяло растителна формула, подпомагаща възстановяването на кожата. Основната ѝ съставка е специалният исландски ечемик. а цената на дозата, достатъчна за едномесечен курс, е 295 щатски долара.

Години наред лазерните процедури бяха най-ефективният начин за "подмладяване". Те обаче изискват продължително лечение в продължение на поне една седмица и дори повече, като често могат да бъдат и доста болезнени.

По време на пандемията от COVID-19 обаче посещението на хирургическите кабинети стана доста по-сложно, в резултат на което много хора предпочитат да се възползват от продукти, които могат да използват у дома, пише още Bloombеrg.