Всеки има лоши дни на работа, но съществуват признаци, за които служителите трябва да внимават, преди седмицата в офиса да се превърне в безкраен, инвалидизиращ работен стрес, който съсипва здравето ви .

Тялото може да започне да дава сигнали, че работата ви е съсипваща и е в основата на стреса, но и за нещо, по – страшно, което може да престои.

Ето кои са симптомите, че мразите работата си:

Не можете да заспите

Няколко неспокойни нощи не са голям проблем, но ако се превърне в тенденция, може да е знак, че стресът на работното място е прекален.

Получавате често главоболие

Мускулите се напрягат, за да предпазят тялото от нараняване. Когато виждате работното място като опасна зона, то поддържа мускулите ви здраво стегнати. Хроничното напрежение във врата, раменете и главата може да бъде свързано с мигрена и главоболие от напрежение .

Мускулите като цяло болят

Когато работата е токсична, може да ви се струва, че се биете с див тигър на бюрото си. Под натиска на заплаха мозъкът ни казва да сме на щрек, постоянно сме в очакване за нещо неприятно, готови да реагираме на неприятен шеф или колега. Ако винаги пишете имейли с прегърбени рамене и стиснати челюсти, това може да е знак, че работата влияе зле на здравето ви.

Разболявате се по-често

Ако усещате, че боледувате по – често, помислете как се чувствате по отношение на работата си. Голяма част от изследванията показват, че хроничният стрес може да компрометира имунната система, правейки ви по-податливи на болести.

Губите интерес към секса

Начинът, по който прекарвате времето си, отразява това, което цените. Когато носите работата вкъщи, вашите взаимоотношения могат да страдат. От своя страна това може да намали сексуалното желание. За мъжете този хроничен стрес води до по-ниско производство на тестостерон и до по-ниско либидо.

През цялото време сте уморени

Ако това е умора, дълбока умора, която нито дрямка или пълноценен сън през уикенда могат да излекуват, замислете се, дали средата, в която работите не е токсична. Това влияе и на психиката, и на физиката.

Проблеми със стомаха

Лошото храносмилане, запекът, подуването на корема могат да бъдат свързани със стрес, който влияе на чревното здраве. Неслучайно много хора усещат болки в стомаха, когато са разстроени или под стрес. Обърнете внимание, ако в определени часове на работното място усетите дискомфорт.

Апетитът ви се променя

Апетитът е тясно свързан с мозъка ви. При остър стрес реакцията „бий се или бягай“ освобождава адреналин, като казва на тялото ти да потисне храносмилането, за да се съсредоточи върху спасяването ни от предполагаема. При дългосрочен стрес обаче надбъбречните жлези на тялото освобождават и натрупват кортизол, хормон, който може да увеличи глада. Когато работата причинява дългосрочен емоционален стрес, човек често започва да посяга към храната за утеха.