След като наскоро Bloomberg информира, че хип-хоп предприемачът и продуцент Кание Уест е станал най-богатия чернокож в САЩ с лично състояние в размер на 6.6 млрд. долара, от Forbes направиха преизчисление, според което богатството на Уест, всъщност, възлиза на 1.8 млрд. долара.

В публикацията на Bloomberg предполагаемата обща стойност на сделките на Уест за марките Yeezy и Yeezy Gap възлиза на 4.7 млрд. долара, към която са добавени допълнителни други негови активи, с което се стига до общо състояние в размер на 6.6 млрд. долара. Тази сума би го направила най-богатия чернокож в САЩ.

Според Forbes обаче цифрата от 6.6 млрд. долара е спорна, защото изчисленията на Bloomberg са теоретични. Оценката на Forbes от 1.8 млрд. долара пък се базира на настоящите приходи на марките.

Ето колко спечелиха най-богатите американци по време на пандемиятаСъстоянието на щатските милиардери е нараснало с над 360 млрд. долара през последната година, изчислява The Washington Post.

“Налудничаво оптимистичният подход на Уест към неговото състояние наподобява този на Доналд Тръмп, който настоява стойността на името му да бъде включвана винаги в изчисленията.

Тръмп, чието състояние ние оценяваме на 2.5 млрд. долара, твърди, че неговата марка има присъща стойност, независимо от приходите. Уест и неговият екип застъпват подобна теза относно бизнесите, свързани с името Yeezy”, пише Маделин Берг от Forbes.

Според XXL основателят на Vista Equity Робърт Ф. Смит е най-богатият чернокож в САЩ с лично състояние, оценявано на 6 млрд. долара. Нигериецът Алико Данготе пък е най-богатият чернокож човек в света, като неговото богатство възлиза на 11.8 млрд. долара.