WeWork обяви по-рано днес, че се е съгласила да се листва на борсата след сливане с компания за придобиване със специална цел (SPAC) BowX Acquisition Corp.

Това оценява компанията за споделени офисни площи на около 9 млрд. долара, пише WSJ.

Новината идва на фона на обявената загуба от 3.2 млрд. долара за миналата година, дължаща се най-вече на пандемията от COVID-19.

Проблемите на WeWork започнаха през октомври 2019 г. - във време, в което компанията се оценяваше на 47 млрд. долара и се подготвяше за първично публично предлагане.

Инвеститорите обаче подложиха под съмнение бизнес модела на компанията, както и управленските методи на основателя ѝ Адам Нюман, който дори загуби милиардерския си статут, след като оценката на компанията падна до 8 млрд. долара.

WeWork също така планира да набере 1.3 млрд. долара свеж ресурс, от които 800 млн. долара ще са от Insight Partners и Fidelity Management - фондове, управлявани от Starwood Capital и др.

Припомняме, че популярните SPAC компании, или дружества за придобиване със специална цел, правят листването на борсата по-бързо и евтино.

BowX Acquisition успя да набере 420 млн. долара през август по време на своето първично публично предлагане.