Главният изпълнителен директор на компанията за спортни залагания Bet365 Денис Коутс е заработила 469 млн. паунда (654 млн. долара) за една година.

53-годишната Денис Коутс е получила 421 млн. паунда (579 млн. долара) под формата на основна заплата за 12-месечен период, както и 48 млн. паунда (66 млн. долара) под формата на дивидент, което е едно от най-големите заплащания в британската корпоративна история, пише Standard.co.uk.

Семейство Коутс основава компанията за залагания в началото на новия век, след като забелязва потенциала на интернет да направи революция в спортните залагания.

От компанията обявиха за BBC, че заплащането на Коутс е “уместно и справедливо”.

Заплатата на Коутс е значително увеличена, в сравнение с базовото заплащане в размер на близо 277 млн. паунда (381 млн. долара), които тя заработи в годината до март 2019 г., когато беше най-добре платения шеф на компания във Великобритания.

Увеличението идва, въпреки че приходите на непубличната компания намаляват с 8%, до 2.8 млрд. паунда (3.85 млрд. долара).

Заплащането й е седем пъти по голямо от това на Тим Стайнър, главен изпълнителен директор на Ocado, който е най-високо платеният шеф на компания от индекса FTSE 100.

То също така е не е много по-ниско от заплащането на Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, който е заработил 595 млн. долара през 2019 г., според Bloomberg.