Баскетболната легенда Майкъл Джордан се сдоби с дял в компанията за спортни залагания и фентъзи спортове DraftKings, като също така влиза в борда на директорите като специален съветник.

Джордан, който е собственик на отбора от НБА Шарът Хорнетс, ще бъде съветник на борда на директорите по няколко инициативи, в това число стратегия на компанията и продуктово развитие и маркетинг, се казва в изявление на компанията.

Делът, който Джордан притежава в базираната в Бостън компания, не беше обявен. Акциите на DraftKings пък поскъпнаха вчера с 8%, до 39.90 долара за брой.

Спортните залози в момента са законни в 18 американски щата, като 11 други приемат или обмислят узаконяването им.

Въпреки спада във второто тримесечие заради пандемията, общите приходи от спортни залагания в САЩ нарастват с 10%, до 324 млн. долара за първите шест месеца на годината. Като цяло приходите от хазарт в страната за същия период падат 46%.

Когато си толкова успял, че отказваш 100 млн. долара за 2 часаОткачени истории с Майкъл Джордан не липсват, но баскетболната легенда все още крие доста изненади

Потребителите могат да залагат през DraftKings в 10 щата в момента.

Освен залози, DraftKings предлага и фентъзи спортове. Компанията излезе на борсата през април въпреки несигурността на пазара на професионални спортове, когато много спортни лиги по света бяха спрени заради COVID-19.

Компанията обяви 142 млн. долара загуба при 323 млн. долара приходи за 2019 г.

Джордан е известен със страстта си към залаганията, като темата бе засегната и в излъчения по-рано през годината по ESPN документален филм „Последният танц“.