Кюрасао - идиличен нидерландски карибски остров, разположен непосредствено до бреговете на Венецуела, влиза в списъка с райски дестинации, борещи се за вниманието на дигиталните номади.

Тези щастливци с чуждестранни източници на доход и свобода да работят отвсякъде ще бъдат приветствани на острова за период от шест месеца, който предлага целогодишна температура от около 28 градуса и широко достъпна 4G мрежа.

Те ще могат да идват и да си отиват, когато поискат през този период, като няма да се облагат с местни данъци върху доходите, съобщава T+L.

Ако искат да удължат престоя си, те ще могат да го направят за период от шест месеца.

За да се класират за работа от Кюрасао, кандидатите ще трябва да предоставят договор с работодател и свидетелства за финансови ресурси, които да гарантират издръжката им.

Най-добрите страни за дигиталните номади. Къде е България?Осем европейски държави заемат места сред топ 10

Освен това ще трябва да разполагат със застрахователна полица, да платят такса от 294 долара и да резервират полет до дома. Нужен е и отрицателен PCR тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа преди заминаване.

Няма ограничения що се касае до народност, въпреки че хората, притежаващи нидерландски и американски паспорти, вече могат да прекарват на Кюрасао шест месеца като туристи.

Програмата за привличане на дигитални номади на острова е по-кратка от двете години, предлагани им от Антигуа и Барбуда, както и от едногодишната виза в Барбадос и Дубай, но е два пъти по-дълга от тримесечната програма на Аруба.