Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта в страната. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По думите на министъра спадът на заболеваемостта е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, и други мерки ще се разхлабят.

Още от утре част от мерките в страната стават по-леки. Присъствено в училищата се връщат учениците от 1 до 4 клас. Присъствено ще бъде за две седмици и обучението на децата от 7, 8 и 10 клас.

От утре се разрешава и ресторантите да работят при 50% от капацитета си и с удължено работно време до 23 часа.

"Единствено някои наши опоненти не разбраха сериозността на ситуацията. Шегуват се с вируса, оспорват мерките, но когато самите те се разболеят - тичат по болниците и искат да ги лекуват с ремдесивир", коментира премиерът Борисов, който заедно със здравния министър Ангелов посети днес Мулдавския манастир.

Според премиера Бойко Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.

Борисов: България ще получи допълнително 2.7 милиона ваксини от PfizerБлагодарение на Европейския съюз и след като ние много навреме, бързо, твърдо и дипломатично реагирахме, ще получим 2.7 милиона дози от ваксината на Pfizer/BioNTech, заяви премиеът Бойко Борисов


По-късно Борисов и спортният министър Красен Кралев посетиха и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол.

Близо 48 милиона лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.