Ако търсите пътуване с влак, от което да ви падне ченето, ето едно предложение за вас.

Луксозно жп пътешествие стартира това лято и ще преведе пътниците през зашеметяващия югозапад на Америка.

Специално проектираните влакове, оперирани от канадската компания Rocky Mountaineer, ще разполагат с вагони със стъклени куполи и платформа за наблюдение на открито, съобщава Daily Mail.

10-те най-добри влакови маршрута в Европа, сред които и българскиБавното пътуване с влак из красиви пейзажи е истинска наслада за душата

Маршрутът ще преставлява двудневно двупосочно пътуване между Моаб в Юта и Денвър в Колорадо, по време на което туристите ще се наслаждават на невероятна гледка към планини, каньони и река Колорадо.

Пътешествието включва нощувка в Гленууд Спрингс, Колорадо, осигурява се настаняването преди и след заминаването.

Цените на класическия маршрут стартират от 1564 долара с включен престой в хотел, транспорт и храна - от пухкави омлети за закуска до сьомга на скара и задушени ребра за вечеря.

За тези, които искат да удължат пътуването си, могат да се добавят спирки на места, като Лас Вегас, езерото Пауъл и Солт Лейк Сити, катодо забележителностите туристите ще бъдат превозвани с автобуси.

Rocky Mountaineer ще стартира новия маршрут с 40 пътувания за 10 седмици - от 15 август до 23 октомври 2021 г. Компанията, която организира пътувания из цяла Канада от 1990 г., за първи път оперира в САЩ.