Все повече държави по света, както и част от щатите в САЩ, вече официално разрешиха консумацията на марихуана за медицински или развлекателни цели.

Това е и причината все повече знаменитости официално да говорят за употребата на марихуана, а други да навлизат в този бизнес с различни продукти.

Кои са те? Представя ги Insider:

Лейди Гага

Лейди Гага казва, че пуши марихуана, тъй като тя ѝ помага да контролира физическото и емоционалното си състояние. Освен това, в епизод на Netflix от поредицата Gaga: Five Foot Two, тя признава, че страда от фибромиалгия, която причинява болки в тялото, умора и чести промени в настроението.

Именно тук отново се намества марихуаната, която е първи помощник на Гага и при писането на песни.

Снуп Дог

За никого не е тайна, че Снуп Дог харесва тревата. Всъщност, той е напушен на почти всяко свое интервю. Наскоро дори се появи информация, че рапърът има човек, назначен на заплата, който има за цел да му свива постоянно цигарите с марихуана.

През 2017 г. той казва пред Vibe, че единствено кънтри звездата Уили Нелсън може да изпуши повече трева от него.

Уили Нелсън

През 2009 г. той разказва пред Rolling Stone, че пушенето на трева му е спасило живота. "Не мисля, че щях да живея 85 години, ако пушех цигари и пиех алкохол", казва той. "Освен това, тревата подтиска желанието ми да убия някого."

Уди Харелсън

През 2017 г. Уди казва, че е спрял пушенето на марихуана, но две години по-късно потвърди пред Esquire, че отново „поддържа огънчето“. Днес той е един от привържениците на легализацията на тревата.

Уиз Калифа

През 2017 г. Уиз казва пред Vice, че тревата му помага да е по-креативен и да релаксира. „Марихуаната освобождава ума ми“, казва той. Днес той си партнира с River Rock Cannabis и има собствена линия марихуана, носеща името му – Khalifa Kush.

Кейт Хъдсън

Кейт признава, че е пушила трева с родителите си – Голди Хоун и Кърт Ръсел. Освен това тя казва, че е пушила и с Матю Макконъхи по време на снимките на филма „Да разкаваш гаджето си за 10 дни“.

Кендъл Дженър

"Аз съм човекът в семейството, който пуши трева", казва Кендъл, запитана дали тя или сестра ѝ Кортни пушат марихуана.

Майли Сайръс

О, да, Майли признава, че е пушила. Дори казва, че е употребявала „повече марихуана, отколкото може да си представите“.

Майк Тайсън

Бившият боксьор заяви преди време, че пуши марихуана за по 40 000 долара на месец. Не, това не е грешка – на месец!