Постигането на здрава, чиста кожа отнема време.

Японците обаче са създали свой собствен ритуал как да изглеждат безупречно и да се отърват от кожните проблеми.

Техниката отнема 10 минути и се състои от 3 ключови стъпки, които могат да накарат лицето ви да блести.

Много азиатци използват метода 4-2-4 за почистване на лицето, посочва Bright Side. Това е специална система, разделена на етапи по време.

Според специалистите, ако използвате този метод за почистване, не е нужно да миете лицето си сутрин, само вечер. Освен това не е нужно да го правите всеки ден. Четири пъти седмично е достатъчно.

Първите 4 минути: маслената фаза

Маслената фаза има за цел да подобри циркулацията на кожата чрез масажирането й в продължение на 4 минути. Освен това омекотявате горния й слой и й помагате да се справи със запушените пори. От решаващо значение е да изберете правилното масло, което да поставите на лицето ви.

Например маслото от жожоба ще се абсорбира в кожата ви. По-добре е да използвате рициново масло, което извлича токсини. Внимавайте с масажа, ако имате травми или противопоказания.

10 невинни хигиенни навика, които съсипват здравето ниЕто 10 навика, които може да ви изглеждат напълно невинни, но всъщност са изключително нехигиенични от научна гледна точка и това е доказано чрез изследвания

Следващите 2 минути: почистващата фаза

След като масажирате лицето си, нанесете почистващо средство. Специалистите казват, че кремообразните почистващи препарати са за предпочитане, тъй като не изсушават кожата толкова много. Почиствайте лицето си в продължение на 2 минути с нежни движения, за да не увредите кожата.

Последните 4 минути: фазата на изплакване

Започнете с топла вода за 2 минути, след което завършете със студена вода за още 2 минути. Топлата вода измива излишното масло от кожата ви и увеличава притока на кръв. Студената вода помага за стесняване на порите. Тази техника хидратира кожата, така че след процедурата лицето ви ще изглежда блестящо.