Повечето хора смятат, че да бъдеш здрав коства много усилия, време и пари. Но в действителност можете да обърнете живота си и да се почувствате по-здрави, просто като включите няколко нови навика в ежедневието си.

Например, можете да избелите зъбите си с помощта на плодове и да се насладите на допълнителна чаша горещо кафе за здрав жлъчен мехур.

В тази статия ще ви покажем няколко естествени и достъпни начини, които можете да опитате още днес.

1. С гроздов сок ще излекувате мигрената

Ако страдате от мигрена и търсите по-естествен начин да спрете нетърпимата болка, гроздовият сок е решението. Тъй като мигрените главно произхождат от дисбаланс в мозъчните химикали - като серотонин, гроздовият сок може да ви спаси, но не като болкоуспокояващо, а като превенция.

Тъй като гроздето е богато на витамин С, витамин А и витамин В2, те могат да ви помогнат да спрете да получавате пристъпите.

2. Яжте сьомга, за да расте косата ви блестяща и здрава

Здравата коса е нещо, за което всички мечтаем. Но тайната за нея се крие в това не само какво слагаме на нея, но и с какво се храним.

Ключовият трик тук е сьомгата, която е богата на витамин D и омега-3 мастни киселини, а те са от съществено значение за поддържане на косата и скалпа хидратирани.

3. Можете да премахнете излишни килограми, като пиете лимон + солена вода

Известен факт е, че лимонената вода е полезна за вас, но просто не е толкова вкусна, като чаша портокалов сок или дори енергийна напитка. Лимонът и солта обаче са двете вълшебни съставки, които помагат да премахнете токсините от тялото и да свалите излишните килограми доста бързо.

Това е така, защото увеличават движението на червата и намаляват апетита, като по този начин елиминират излишния прием на калории. Лимонената и солената вода също така могат да ускорят метаболизма.

4. Избелете ноктите с помощта на паста за зъби

Ако търсите начин да избелите по естествен начин ноктите, пастата за зъби е отговорът. За този трик просто вземете чиста четка за зъби, нанесете малко паста и започнете леко да търкате/миете ноктите си с нея. Оставете там за минута, измийте ръцете си, както обикновено, и voilá!

5. Стимулирайте растежа на косата със свой собствен серум

Както споменахме по-горе, диетата е ключова, когато става въпрос за по-бърз и по-здравословен растеж на косата, но за тези от вас, които биха искали да направят стъпка напред, ще ви покажем как да създадете свой собствен серум за растеж на косата.

Първата съставка, от която се нуждаете, е рициново масло. То съдържа важни хранителни вещества, като витамин Е за овлажняване на скалпа, омега-9 и омега-6 мастни киселини, както и минерали, които ще помогнат за овлажняване.

Второто е авокадово масло, което е богато на витамини и минерали, като олеинова киселина, която е мононенаситена омега-9 мастна киселина, която може да помогне за подхранването на косата и да я предпази от накъсване. Това е единственото масло, което има способността да проникне в косъма и да го овлажнява.

Третата съставка е кокосовото масло, което се счита за крал на всички масла по много различни причини. Като начало, кокосовото масло е единственото, което можете да нанесете върху косата си и да предотвратите загубата на протеин. Тъй като е богато на омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини, то също така предпазва косата от увреждане от околната среда и слънцето.

6. Яжте закуската си в рамките на първите 30 минути, след като се събудите

Веднага след като сте изпили лимонено-солената вода, когато се събудите, е важно да закусите в рамките на половин час, след като сте отворили очите си. Дори когато не чувствате глад, липсата на закуска е огромна грешка, особено когато се опитвате да отслабнете или поддържате теглото си.

Това е така, защото метаболизмът ви е сравнително бавен, когато спите, и отнема час, за да започне да работи с нормално темпо. Закуска преди метаболизмът ви да е напълно буден ще ви накара да се чувствате по-сити за по-дълго време и това ще ви попречи да посегнете към по-тежка закуска по-късно през деня.

7. Пийте хидролизиран колаген, вместо да го прилагате върху кожата си

Стареенето е нещо, с което повечето от нас никога не се примиряват, а то се проявява първо на кожата. Овлажняващи маски и серуми, които са богати на колаген, са само част от усилията, за да поддържаме вида й. Но колагенът, дори и хидролизираният колаген, не проникват в кожата до степен, в която ще й помогне да се свърже с други протеини и да подобри цялостното ви здраве.

Затова най-добрият начин е да приемате добавки, а хидролизираният колаген може да забави стареенето с 27%, да подобри здравето на костите, да засили мускулната маса, да предотврати загубата на костна плътност и да облекчи болките в ставите.

8. Избелете зъбите си с помощта на плодове

Най-доброто нещо, което всеки може да носи, е блестящата усмивка. Но ако зъбите ни са жълти? Ягодите могат да ви помогнат да ги избелите и да премахнете петната от кафе и вино.

Ябълките действат като естествено средство за премахване на петна, защото спомагат за производството на повече слюнка в устата ви и служат като средство за „самопочистване“. Портокалите или всякакъв вид тръпчив плод помагат за неутрализиране на киселинността на устата ви, което причинява кариес на зъбите.

9. Пийте повече кафе за здрав жлъчен мехур

Въпреки че кафето може да е свързано с нездравословна диета, в най-чистия му вид, всъщност, е добро за вас. Едно от най-важните предимства на кафето е, че то помага за здрав жлъчен мехур.

Според изследвания кафето активира контракциите в него, за които се смята, че е причинено от кофеина. В допълнение, изследванията разкриха, че засилените контракции на жлъчния мехур в резултат на кафе могат да попречат на малки кристали да станат големи камъни.