Пропадна заседанието на Народното събрание.

Депутатите събраха необходимия кворум, за да започнат гласуването на своята програма, при нейното гласуване обаче стана ясно, че кворум няма.

79 депутати бяха „за”, „против” – 6, а 123 се въздържаха. Те са от ГЕРБ, ДПС и БСП. По този начин програмата в парламента не мина, което значи, че депутатите нямат по какво да работят тази седмица.

Председателстващ беше Кристиан Вигенин от БСП, който заяви от трибуната, че може би за първи път се изпада в тази ситуация, след което взе решение да закрие заседанието.

Очаква се да има председателски съвет, на който парламентарните групи да се разберат какво ще правят, посочва Нова телевизия.

Нов състав на ЦИК ще организира следващите избориСледващите избори да бъдат организирани от нов състав на Централната избирателна комисия, реши на второ четене мнозинството в парламентарната правна комисия

По правилник една от възможностите е председателят на парламента Ива Митева да свика извънредно заседание, на което отново да бъдат гласувани съответните точки.

По програма беше заложено да се гледат промените в правилника на Народното събрание, предложението на „Има такъв народ” за намаляване на субсидията от 8 на 1 лев, както и промените в Изборния кодекс, които вчера минаха на второ четене в Правната комисия.