Компанията на милиардера Джеф Безос Blue Origin приема оферти за билет за изживяване, което се случва веднъж в живота.

Компанията обяви, че предлага на търг едно място на борда на ракетата New Shepard за първото ѝ пътуване с цел космически туризъм. Продължаващият пет седмици търг е разделен на три отделни етапа; първият от тях е онлайн търг, който продължава до 19 май. Вторият етап ще започне веднага след това и ще позволи на участниците да предлагат оферти без ограничения в сумите. Третият и последен кръг ще бъде търг в реално време на 12 юни или около пет седмици преди космическата мисия.

Постъпленията от търга ще отидат за организацията Club for the Future на Blue Origin, която помага на млади хора да заработят в сферата на STEM.

Според CNN, ракетата New Shepard може да транспортира до шестима души. От компанията не разкриват имената на останалите пасажери, нито колко са платили, за да си осигурят място на това историческо пътешествие. Според публикация на Reuters от 2018 г. Безос планирал да таксува пътниците с между 200 000 и 300 000 долара за място.

Според прессъобщение на Blue Origin, New Shepard е осъществила повече от дузина последователни мисии до космоса и обратно. Насроченото за 20 юли пътешествие ще бъде първият случай, в който космическият кораб, кръстен на американския астронавт Алън Шепърд, ще потегли с екипаж и пътници на борда.

“Това място ще промени начина, по който гледате на света”, пишат от компанията. Можете да научите повече за търга, в това число и как да се регистрирате, на уебсайта на Blue Origin.