Стоманодобивната компания Тata Steel обяви, че ще компенсира семействата на служителите си, които умират от COVID-19 в Индия.

От компанията информираха, че ще изплащат на семействата на починалите си служители заплатите, жилищните и здравни осигуровки до годината, в която те е трябвало да се пенсионират на 60-годишна възраст.

От компанията също така обещаха да покриват образователните разходи на децата на починалите си служители, докато се дипломират.

Тази седмица Индия официално достигна 300 000 смъртни случая вследствие на коронавируса, въпреки че експерти предупреждават, че броят им е по-голям.

Tata Steel е поредният голям работодател в Индия, който обяви планове за финансова подкрепа за семействата на своите служители, изгубили битката с COVID-19.

Миналата седмица Oyo Rooms обяви, че ще помага на семействата на своите служители, които са починали от коронавируса по редица начини, в това число изплащане на заплати в продължение на осем месеца и оказване на подкрепа за образованието на децата им в продължение на пет години.

Индия постави мрежа в река за събиране на трупове на COVID-жертви (видео)Местни жители допускат, че телата са изоставени в свещената за хиндуистите река от техни близки

По-рано през месеца компанията за производство на стъкло Borosil обяви, че ще продължи да изплаща заплатите на служителите си, които са починали от COVID-19, в продължение на две години.

Компанията също така ще поеме образователните разходи на децата на тези служители.

В последните няколко седмици втора вълна на вируса опустоши здравната система в страната. Препълнени болници бяха принудени да връщат пациенти. Лекарства от съществена важност, както и медицинския кислород, свършиха в няколко области. Дори крематориумите бяха запълнени.

Тази седмица Индия се превърна в третата държава в света с над 300 000 смъртни случая вследствие на COVID-19 - след САЩ и Бразилия, информира BBC.

В Индия са отчетени официално 26 млн. случая на коронавируса, като по този показател тя изостава единствено след САЩ и в момента е епицентър на глобалната пандемия.