Банковата дискусия, с която ще започне вторият ден от Шумът на парите, се очертава като една от най-интересните и очакваните от аудиторията.

Днес ще ви представим един от шестимата панелисти, които ще вземат участие в дискусията.

Александър Димитров е член на Управителния съвет на TBI Bank от 2017 г. и заема позицията изпълнителен директор с ресор „Риск“.

Александър е в банковата сфера повече от 20 години, където е признат с високото си ниво на професионализъм. Той стартира банковата си кариера в управление "Банков надзор" на Българската народна банка (БНБ).

Там заема последователно различни длъжности, достигайки позицията ръководител на екип, отговарящ за инспекциите на място и дистанционния надзор на търговските банки в България.

През годините заема ръководни позиции в банки, като дъщерното дружество на Credit Agricole в България (главен директор по управление на риска) и CIBANK (ръководител на отдел за одобрение и заместник-директор на дирекция "Управление на кредитите").

Александър притежава магистърска степен от Университета за национално и световно стопанство и следдипломна квалификация от Georgetown University, Вашингтон, САЩ.

Успешно преминава специализираните обучителни банкови програми на Bank of France, Bank of England, Bank for International Settlement и Federal Reserve Bank of New York.

Владее английски, френски, испански и руски, интересува се от теми, свързани с история, политика, икономика и др.

Седмица до Шумът на паритеДискусионният форум ще се състои на 2 и 3 юни, като ще се излъчва на живо на Profit.bg, в YouTube, както и фейсбук страниците на Profit.bg и Novini.bg.

Панел „Банки“ стартира в 9 часа на 3 юни, като ще бъде излъчван на живо в Profit.bg, YouTube, както и фейсбук страниците на Profit.bg и Novini.bg.