12-ото издание на Шумът на парите ще се излъчи изцяло онлайн, като ще може да се гледа безплатно, както на Profit.bg, така и на фейсбук страниците на Profit.bg, Novini.bg и YouTube.

Икономическият форум ще започне на 2 юни от 9 часа с панел „Лични финанси“, който - според анкета във Facebook, се очертава като най-очакван от аудиторията ни.

Екипът на Profit.bg продължава да представя лекторите от конференцията, като днес ще се спрем на Антон Панайотов.

Той има бакалавърска степен по финанси от Drexel University в САЩ, където от 1998 до 2008 г. натрупва опит в областта на управлението на активи и търговията с акции, валути и други класове активи, работейки за Bankers Trust, Deutsche Bank и други.

От 2008 г. разширява инвестиционния си обхват, като включва развиващи се пазари. Създател е на първия в България издател на структурирани инструменти, базиран в Люксембург.

Аларик Кeпитъл предлага пълен спектър от собствени инвестиционни продукти и услуги, както и инвестиционни стратегии на външни партньори, между които Barclays, Goldman Sachs, EFG, Julius Bar.

Основана е през 2001 г. в Ню Йорк, САЩ, а през 2011 г. открива първия си офис за ЕС в София, като днес различни подразделения на групата имат офиси в Лондон, Истанбул и Люксембург.

Аларик работи както за корпоративни и институционални клиенти, така и за индивидуални. Уповавайки се на над 25-годишния опит на екипа и доказаната му експертиза, компанията създава богата палитра от ниско до високо-рискови инвестиционни решения, които обхващат глобалните пазари чрез прецизна селекция на стратегии, включващи акции, инструменти с фиксирана доходност, алтернативи и ликвидност.

През 2020 г., активите алокирани чрез Аларик достигат над 100 милиона лева, а през системите за търгуване на групата се извършват сделки за над 1 милиард евро на ден.