Мъж е арестуван, след като прониква в пилотската кабина на самолет на международното летище Олбани в Ню Йорк.

Машината, позиционирана на пистата, е празна, когато той влиза в нея, съобщават местните власти.

23-годишният Стан Джонсън прескача оградата на аеропорта, прекосява пистата и се качва в пилотската кабина.

Впоследствие е задържан от службите за сигурност, арестуван и с повдигнати обвинения.

Местните власти разкриват, че сагата започва по-рано същия ден, когато мъжът открадва кола в Бостън, която впоследствие изоставя в Бронкс. От там се придвижва до Олбани, където се озовава на летището, а след това и в самолета.

Мъжът е подложен на експертира в местно психиатрично заведение, преди да бъде освободен, съобщава британският Independent.

Най-шумният самолет в света, чийто звук предизвиква гърчовеПреходът на авиационната индустрия от витла към реактивни двигатели води до появата на нов вид двигател, наречен турбовитлов

Това не е първият път, в който човек успява да проникне в самолет незаконно.

През 2018 г. тийнейджър е арестуван, след като се съблича, качва се на крилото на пътнически самолет и удря по прозорците му, докато машината рулира на пистата.

19-годишният Джойнс Джоунс спринтира до самолета, след като е прескочил оградата на международното летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта.

След това той скоча на крилото на наскоро приземен полет на Delta Air Lines от Маями и удря по прозорците, докато пътниците отвътре го наблюдават, припомня Atlanta Journal-Constitution.