Space Perspective, определяща себе си като "първата в света компания за луксозни космически полети", обяви, че вече приема резервации за полети в космоса, стартиращи в края на 2024 г.

Цената - 125 000 долара на пътник.

Шестчасовото изживяване ще се проведе на борда на масивен космически балон, наречен Spaceship Neptune, който е приблизително с размерите на футболен стадион, посочва T+L.

Полегнали в плюшени седалки, пътниците ще се издигнат на близо 30 500 метра над Земята, което ще им осигури 360-градусов изглед към планетата.

Отделни места вече могат да бъдат запазени с възстановим депозит от 1000 щатски долара. Може да се резервира и цяла капсула с осем места срещу възстановим депозит от 8 000 долара. Предлагат се и специални резервации, включително първите 25 полета, които се наричат ​​Legacy Explorers.

Пътуването ще стартира от площадка, разположена срещу космическия център Кенеди на НАСА във Флорида. Издигането над планетата ще продължи два часа, също толкова космическият апарат ще се води над Земята. За тези, които искат да споделят приклйченията си в реално време, капсулата разполага с Wi-Fi.

След това корабът ще се върне на Земята и ще се приводни в океана, а пътниците ще бъдат върнати на сушата.

Последният гражданин на СССР, който беше изоставен в КосмосаКогато Съветският съюз се разпада на 15 отделни държави през 1991 г., Сергей Крикальов е информиран, че не може да се прибере у дома, защото страната, която му е обещала да го прибере, вече не съществува

Системата за резервации на компанията е отворена след успешен тестови полет през миналата седмица.

Neptune One извършва тестово пътуване без хора на борда, стартирайки в 5:23 сутринта на 18 юни и издигайки се на 33 000 метра над Земята, преди да се приземи в Мексиканския залив.

Космическият туризъм се развива бързо през последните години. Големи имена залагат на бъдещето му, като Джеф Безос с Blue Origin, Ричард Брансън с Virgin Galactic и Илон Мъск със SpaceX.