Японският фотограф Реюскей Косидж, по-известен като RK, стартира през 2013 г., като прави снимки със своя iPhone.

Осем години по-късно той преминава към по-сложна технология и превзема Instagram с щурм.

Днес има повече от 609 хиляди последователи и продължава да привлича нови.

Неговото портфолио от поразителни изображения показва как съжителстват човекът и природата.

Освен че прави снимки в родния си град Токио, той обикаля света, снимайки обекти и пейзажи чак в Италия, Америка и Великобритания.

10 туристически снимки, които не можете да пуснете в InstagramНавярно не предполагате, но някои от най-често фотографираните забележителности по света всъщност... са забранени за снимане

"Вдъхващи страхопочитание", "луди" и "грандиозни" са само някои от коментарите, които последователите на RK редовно оставят под публикациите му в Instagram.

Ето някои от най-хипнотизиращите му кадри, подбрани от MailOnline Travel:

Това рядко срещано водно тяло с формата на сърце е езерото Тойони в Хокайдо, Япония. Обяснявайки как се е чувствал, когато е направил тази снимка, 38-годишният RK казва: „Небето беше ясно синьо над сърцата ни. Всеки почувства усещане за естествено щастие."

Тази хипнотизираща снимка е на Кулата на крал Алфред в Уилтшир, Англия. RK казва: „Стената на този параклис достига до небето. Може да е свързан с небето".

RK описа този пътен възел в Гуангси в Южен Китай като „един от най-красивите виадукти в света“. Описвайки обстоятелствата, при които е направил тази снимка, той казва: „Слънчевият ръб пламна над острия хоризонт“.

Това изображение, похвалено от последователите на RK за неговата симетрия, е направено във Виетнам. Обектите, балансирани на мотора, са ръчно изработени бамбукови капани за риби. В Instagram RK разкрива, че изкуството да се правят тези капани вече умира в много села в страната.

Още невероятни изображения на японския художник можете да откриете тук.