Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова уволни председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев.

Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на агенцията, съобщават от пресцентъра на министерството.

Инж. Минчев е разпоредил писмено спиране работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане. На практика това блокира дейността на фирмите, уточняват от регионалното министерство.

Министър Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството в петък - 23 юли.

Апостол Минчев беше назначен за председател на УС на АПИ в края на май, припомня БНР.

Проверка на АПИ разкри нарушения при ремонтите на Тракия и МарицаИнспекциите на стратегически пътни обекти на председателя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев продължават

Сигнал за близо 3 милиарда лева беше подаден до главния прокурор Иван Гешев от министрите на финансите и на регионалното развитие Асен Василев и Виолета Комитова, съобщиха от Министерството на финансите.

Сигналът е за допълнителни ангажименти по договори, възложени от агенция „Пътна инфраструктура“.

При одобрен бюджет на агенцията за текущ ремонт и поддръжка за 2021 г. в размер на 382 млн. лв., тя е възложила дейности на стойност близо 2.9 млрд. лв. Около половината от тях са за тази, а останалите - за 2022 и следващите години. Сигналът е в близо 70 папки.