Националният отбор на Норвегия по плажен хандбал беше глобен за това, че състезателките му са носили шорти вместо бикини.

Нарушението на правилата на Европейската федерация по хандбал е констатирано по време на провелото се във Варна Европейско първенство.

От федерацията информираха, че по време на срещата си за бронзовото отличие състезателките на Норвегия не са спазили изискването за ползването на бикини, а вместо това са излезли с шорти.

58-годишната фитнес маниачка, която изглежда на 30 (снимки)58-годишната Маги Хрущикам за пръв път влиза във фитнес преди 18 години. След като навършва 40, тя започва да тича пет пъти седмично и да практикува тенис, йога, ски и плуване

Всяка една от състезателките ще трябва да заплати по 150 евро, или 177 долара. Общата сума на глобата възлиза на 1 500 евро, което представлява 1 770 долара.

Изискванията на федерацията са за носенето на бикини, които са с дължина от не повече от 10 см от двете страни, както и спортен сутиен.

Отборът на Германия спечели титлата при жените, а тимът на Дания завоюва купата при мъжете. Норвегия остана на четвъртото място, а звездата им Мариеле Мартинсен беше обявена за голмайстор на турнира.