Да бъдеш финансово успешен е частично умение и частично отношение. Ето как можете да влезете в мисленето на богатите хора.

„Спестяването и инвестирането са едно и също”

Тези две думи се използват, за да опишат какво правят хората с пари, които не харчат активно, но всъщност са съвсем различни действия. И макар че и двете да имат своите предимства, богатите хора инвестират повече. Богатите знаят, че спестяванията им трябва да бъдат инвестирани, за да имат потенциал за растеж.

„Мога ли да си го позволя?“

Вероятно си мислите: „Разбира се, богатите хора не казват това. Те знаят, че могат да си позволят всичко, което искат! “ И са прави. Но те задават подобен, по-важен въпрос: Включено ли е в бюджета? Управлението на парите е изключително важно за богатите. Освен това начинът им на мислене се променя въз основа на богатството, което имат.

"Всичко е по моя вина"

Можете да разкажете много за даден човек чрез това, как той реагира на своите неуспехи. Изненадващо, можете да използвате същата тази метрика, за да определите колко богат е някой. Хората, спечелили своето богатство, описват недостатъците като временни проблеми, които са извън техния контрол и успехите, като събития, върху които те са пряко повлияли. Така едно лошо представяне на продажбите се дължи по-скоро на неправилно приспособяване към аудиторията, отколкото на лошо представяне на продажбите. Успешното представяне на продажбите се дължи на добре направена стъпка. С течение на времето този тип позитивно мислене се вкоренява в представата на човека за себе си и той може по-лесно да преглътне неуспехите.

"Прекалено съм зает"

Богатите хора знаят, че определянето на приоритетите е от ключово значение, за да постигнат целите си по възможно най-ефективния начин. Ако наистина има нещо, което ще ви помогне да развиете бизнеса си и да добавите към богатството си, ще отделите време за това, дори ако това означава спиране или предаване на нещо друго, което е по-маловажно.

„Не съм добре с парите“

Ако вярваме, че боравенето с пари е сложно, тогава вероятно ще го направим прекалено сложно. А както можем да научим всяко ново умение, така можем да се научим да се справяме добре с парите. Това означава да не разчитаме на някой друг, който да ни организира финансите. Ако имате пряк контрол върху собствените си сметки, можете да наблюдавате собствените си навици на харчене и да се научите как да правите най-добрия избор, за да подобрите финансовото си състояние.

„Имам пари, защо да не ги похарча?“

Добре е да се поглезите с допълнителните си доходи, но богатите хора знаят, че небрежните или ненужни разходи могат да се превърнат в постоянна тенденция на саморазрушаване. Въпреки че могат да си позволят първа класа, много богати хора винаги летят с бюджетни линии, защото знаят, че цената на първата класа е многократно по-висока от едно пътуване с евтина.

„Не мога да се справя с този проблем“

За да постигнете финансов успех, трябва да знаете как да решавате творчески проблемите и да имате самочувствието да вземете тези решения. Въпросът „Какво мога да направя, за да разреша този проблем?“ олицетворява тяхната вътрешна сила човек да се справят с всеки проблем пред него и общата пристрастност към решаването на проблеми.

„Не съм достатъчно умен“

Проучване показа, че средният успех на американските милионери в колежа е 2.9. Тези с изключителни академични постижения могат да оценяват риска твърде строго, измисляйки десетки причини, поради които една идея няма да работи, и отказвайки да действа. Тези, които не са били отличници в училище, прекарват повече време, фокусирайки се върху възможността.

"Нямам време за това"

На този свят няма нищо по-ценно от времето. Всички ние имаме моменти, когато чувстваме, че просто няма достатъчно време, но богатите хора не се оплакват и се притесняват как ще свършат нещата. Вместо това те казват: „Как тази инвестиция (на времето) се вписва в преследването на моите цели?“

Когато преориентираме въпроса в по-активна и положителна светлина, отговорът на този въпрос е много по-малко объркан. „Тази инвестиция подкрепя ли финансовите ми цели, спокойствието ми или личните ми отношения?“, казва богатият човек. Оформянето на приоритетите във времето като най-достойната инвестиция ще ви позволи да изясните дали си заслужава енергията.

„Мисля, че съм достатъчно богат“

Това не е толкова изненадващо. След като хората, които печелят финансов успех, усетят какво е да живееш богат, защо биха искали да се върнат към предишния си начин на живот? Богатите хора до голяма степен търсят начини да спечелят повече пари. Това означава да бъдат интелигентни по отношение на инвестициите, независимо дали това са акции в компании или имоти, които възнамеряват да продадат. Но печеленето на повече пари означава и намиране на подходящи начини да спестят пари, като това да карат по-скромен автомобил или да живеят в по-скромен дом.

„Ако ...“

Зачеркнете думата от речника си! Богатите хора рамкират своите мисли и цели около това Кога, а не Дали ще се случат. Начинът на мислене„ ако“ предполага, че може или не може да има възможност, докато мисленето кога не се съмнява и установява визия в нашия ум, която от своя страна ни поставя по пътя да го постигнем.