Доминацията на Леброн Джеймс извън кортовете на НБА продължава.

Изчисления на Sportico сочат, че Джеймс е първият баскетболист, който преминава границата от 1 млрд. долара приходи още по време на своята кариера.

Феновете на Майкъл Джордан може да оспорят този факт, но следва да се има предвид, че той прави това малко след отказването си, като основната причина са парите, които получава от Nike за продажбите на бранда му Jordan.

От влизането си в лигата през 2003 г. Леброн Джеймс е спечелил 330 млн. долара от заплати. Това означава, че той печели повечето си пари от рекламни договори. Основните му рекламодатели са AT&T, Beats, Blaze Pizza, GMC, Nike, PepsiCo, Rimowa и Walmart, с чиято помощ той печели по близо 100 млн. долара на година.

Най-добрите инвестиционни решения на Леброн ДжеймсКогато през 2003 г. Леброн Джеймс избира Nike, той получава 28 млн. долара по-малко от това, което му предлага конкуренцията. Това решение обаче може да му донесе 1 млрд. долара до края на живота му

Пред него сумата от 1 млрд. долара преминаха още Тайгър Уудс, Флойд Мейуедър-младши, Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Роджър Федерер.

Очакванията са, че в следващите години поне още двама спортисти ще могат да преминат психологическата граница. Това са Кевин Дюрант и Стеф Къри, чиито приходи до момента възлизат на 580 и 430 млн. долара.