Съоснователят на Google Лари Пейдж е получил новозеландско гражданство, потвърдиха властите в страната, пише AP.

От имиграционната служба на Нова Зелендия посочиха, че Пейдж е подал документи за гражданство през ноември, като се е възползвал от възможността да получи виза при инвестиции от поне 7 млн. долара в страната.

„Тъй като той се намираше в офшорна зона по това време, неговата молба не бе разгледана заради рестрикциите, наложени заради COVID-19. Веднага, след като г-н Пейдж влезе в Нова зеленадия, новите документи бяха одобрени с дата 4 февруари 2021 г.“, посочиха оттам.

Получаването на новозеландско гражданство не би трябвало да повлия на щатското гражданство на Пейдж.

Първоначално той влиза в страната, заедно със сина си през януари, тъй като детето е трябвало да бъде евакуирано от Фиджи, за да получи медицинска помощ в Нова Зеландия.

Три седмици по-късно Пейдж и семейството му получават новозеландско гражданство. Лари Пейдж в момента се намира на шесто място сред най-богатите хора в света със състояние от 117 млрд. долара.

Най-красивите държави на планетатаЧудите се къде да отидете, когато отново ще е възможно да пътуваме?

AP припомня, че през 2017 г. стана ясно, че милиардерът Питър Тийл е получил новозеландско гражданство без дори да е живят в страната. Това поставя въпроса дали богатите хора следва да се сдобиват с гражданство от Нова Зеландия толкова лесно, тъй като семействата на хиляди работещи в страната продължават да нямат визи и да живеят отделно.