Ако смятате, че компютрите на Apple са скъпи, значи все още не сте разбрали за продадено наскоро ръководство за употреба.

От аукционната къща RR Auction обявиха, че са продали ръководство за употреба на Apple II, подписано лично от Стив Джобс, срещу близо 800 000 долара, пише CNN.

Инструкциите, които са с общ обем от 196 страници, са и с лично послание от Джобс. В него той пише: "Джулиан, твоето поколение е първото, което ще израсне с компютри. Променете света!"

Ръководството за употреба, което е продадено за точно 787 484 долара, е подписано и от един от ранните инвеститори в Apple, както и тогавашен втори изпълнителен директор Майк Маркула.

Двамата с Джобс по това време са във Великобритания, за да промотират бранда си. Получавателят на ръководството е Джулиан Брюър - син на предприемач, работил по това време с Apple по дистрибуцията на продуктите им.

Каква заплата получава един от основателите на Apple?Уозняк е известен с това, че дарява акции на стойност 10 млн. долара на ранните служители в Apple

Apple II е първият успешен продукт на компанията. Смятан е за един от първите компютри, произведени за масовия пазар.

От RR Auction успяха да намерят купувачи и за други продукти, свързани с Apple, като например писмо, подписано от Стив Джобс, в което той казва: „Страхувам се, че не давам автографи“. Новият му собственик плати за него 479 939 долара.