Олимпиадата приключи, но желанието на хората да гледат как други хора тестват своята сила и пъргавина изглежда не е намаляло.

#cratechallenge е най-новото предизвикателство, което набра популярност в интернет, както и най-новия начин човек да се нарани сериозно.

При това предизвикателство участниците подреждат планина от пластмасови щайги, която в най-високата си точка е съставена от седем щайги.

Макар седем щайги да не звучи много високо, това предизвикателство води до много зрелищни падания.

Участниците не само, че падат на земята под тях, докато се опитват преминат, но и повличат част от щайгите със себе си. Гледането на някои от тези видеа не е за хора със слаби сърца.

Участието в това предизвикателство лесно може донесе на човек интернет популярност, тъй като хаштагът #cratechallenge имаше над 75 млн. гледания в TikTok преди от приложението да спрат търсенето му.

Видеа на хора, които участват в предизвикателството, обаче все още могат да се видят в TikTok, както и в други социални медии, като Twitter и Instagram, информира Mashable.

Потребителят на TikTok @juiceellison пуска множество видеа на хора, участващи в предизвикателството в парк. Както в почти всички подобни видеа, неговите клипчета показват хора, които внимателно се изкачват по щайгите, преди да последва неизбежното падане.

Не правете това у дома! Шега в TikTok праща деца в болницатаПредизвикателство в популярната платформа за видеосподеляния TikTok доведе до сериозни наранявания на тийнейджъри във Великобритания и САЩ

Въпреки опасността на това предизвикателство, има и успешни опити, като единият от тях дори е на жена с обувки с висок ток.