САЩ са голяма страна с 50 щата. И всеки един от тях има свои правила и закони. И ако повечето са напълно логични и смислени, други могат да се определят като безумни. Ето няколко такива:

Алабама: Без смрадливи бомби или конфети

Смърдящи бомби, топчета и всеки предмет, „ чиято цел е да създава неприятни миризми “, са незаконни тук.

Аляска: Не можеш да се напиеш в бар

В Аляска е забранено да бъдеш пиян ... в бар . Съгласно щатските закони, човек, който вече е пиян, не може „съзнателно“ да влезе в бар, за да пие повече, или да остане в бара, в който се е напил.

Аризона: Без публично плюене

В град Гудиър, Аризона, е незаконно да се плюе „в или върху“ всяка обществена сграда, парк, тротоар или път. Нарушителите могат да бъдат наказани с глоба до 2500 долара и шест месеца затвор.

Арканзас: Трябва да се произнася правилно името на щата

Посетители внимавайте: строго забранено е да се произнася неправилно „Арканзас“. Съгласно законодателството на щата единственото приемливо произношение е „на три (3) срички, като последната „s" е безшумна, а ударението е върху първата и последната сричка.

Калифорния: Без ядрени оръжия

Незаконно е изграждането, поддържането или използването на ядрено оръжие в границите на Чико, Калифорния. Закон, който е приет през 80-те години, но така и не е премахнат.

Колорадо: Без катапултиране

Разбира се, може да ви бъде позволено да притежавате катапулт в Аспен - но по-добре не се опитвайте да го използвате.

Флорида: Не може да се продават деца

Знаем, че децата могат да бъдат досадни, но не забравяйте, че във Флорида е престъпление да продаваш децата си.

Джорджия: Не може да се яде пържено пиле с прибори

Благодарение на закона от 1961 г., добавен към гражданския кодекс като рекламен трик, в щата е незаконно да се яде пържено пиле с нещо различно от пръстите ви.

Хавай: Без билбордове

Естествената красота на Хаваите е реклама сама по себе си. Държавата официално е забранила билбордове (с някои изключения) и въздушна реклама, част от инициатива за „разкрасяване на градовете“, датираща от 1927 г.

Айдахо: Без канибализъм

Айдахо е единственият щат, който има изрична забрана за канибализъм. Технически канибализмът не е престъпление в останалата част от нацията, но в Айдахо е наказуем с до 14 години затвор

Индиана: Спазва се правило за черна котка на петък, 13-и

В община Френч Лик Спрингс всички черни котки трябва да носят камбанка около врата си в петък, 13 -ти. Правилото е въведено на 13 октомври 1939 г. „като военна мярка за облекчаване на психическото напрежение на населението“ и технически е в сила оттогава.

Айова: Не фалшифицирайте маслото

Всеки човек, който се опита да продава маргарин или друг продукт като истинско масло, е виновен и се наказва с до 30 дни затвор, както и глоба в размер на 625 долара.

Канзас: Без снежни топки

Благодарение на странно формулиран закон в Наказателния кодекс на града, е незаконно да се „хвърлят камъни, снежни топки или всякакви други предмети“ срещу всяко лице или имот в Топека, наредба, която бившият кмет Бил Бънтен публично наруши през 2005 г.

Мейн: Не рекламирайте върху надгробни плочи

Забранено е да се поставят реклами на надгробен камък на друго лице в град Уелс. Част от обширен списък на гробищните разпоредби, тази наредба всъщност е в полза на потенциалните търговци.

Мериленд: Без ругатни по време на шофиране

С цел ограничаване на яростта на пътя , е незаконно да се псува или проклина всяка улица или магистрала в Роквил, Мериленд. Всеки, хванат да псува, бива уличен в престъпление, като трябва да плати 100 долара.

Небраска: Без брак, ако имате венерическа болест

Технически, никой, страдащ от венерическа болест, не може да се ожени в Небраска.

Ню Йорк: Данък върху продажбите на срязани бейгъли (гевреци)

Ако поръчате нарязан бейгъл (препечени или сервиран с крема сирене и т.н ) в Ню Йорк, имайте предвид че дължите осем цента данък продажба.

Южна Каролина: Не се работи (или танцува!) в неделя

Добра новина: В Южна Каролина все още е незаконно да се работи в неделя ! Лоша новина: също така е незаконно да се танцува в неделя.

Вирджиния: Без скунксове като домашни любимци

В окръг Принс Уилям е незаконно да имате скункс за домашен любимец.