Базираната в Хонконг консултантска компания Nomad Capitalist публикува своя втори годишен доклад за най-добрите пясъчни дестинации, на които богатите инвеститори не само могат да починат, но и да се установят.

Компанията не публикува класация през 2020 г., но днес вече можем да видим кои са топ 10 на райските плажни места.

Класирани са общо 36 плажни дестинации от 24 различни държави, като те са оценени според красотата си, услугите, данъците, безопасността, както и възможностите, предлагани от съответното място за имиграция.

Каймановите острови оглавяват подреждането през 2021 г., тъй като предлага максимална безопасност и качество на услугите. Гражданството ви обаче няма да ви струва евтино, тъй като виза за 25 години би коствала 1 млн. долара, докато постоянното жителство е на двойно по-висока цена.

Антигуа и Барбуда и Бахамите заемат останалите две челни места. Те могат да предоставят нулеви данъчни ставки на инвеститорите, както и по-евтино гражданство спрямо Кайманите.

Градовете и селата, които ще ви платят, за да живеете в тяхИскате ли да промените живота си и да се преместите на ново място? Може би това е отговорът на паричните ви проблеми, защото има доста места по света, които биха ви платили, за да живеете в пределите им

Островната държава Сейнт Китс и Невис, както и Будва, Черна гора, допълват топ 5, изпреварили Алгарве, Португалия, Вануату и два гръцки острова – Крит и Миконос.

Мексиканският остров Косумел заема десетото място, тъй като предлага най-високо качество на услугите, от които инвеститорите биха се нуждаели.

В класацията са още няколко популярни за нас българите дестинации – Санторини (Гърция), Доминикана, Хавай, Бали (Индонезия) и Саранда (Албания).