Известен икономист казва, че ползите за хората от четенето са много по-малко от това да предприемем пътуване до Мексико.

Икономистът Тайлър Коуен, който е професор в George Mason University казва, че книгите са надценени спрямо приключенията и опита, които можем да придобием от пътуванията.

„Много млади хора инвестират повече в книги и не толкова в пътувания. Напълно сериозен съм“, казва той.

Коуен дори посочва, че трите му любими дестинации за пътешествия са: Мексико, Мексико и Мексико.

„До момента съм ходил 31 пъти в Мексико. Страната е достъпна, неизчерпаема и по джоба на много хора. Никога не ми е било скучно, докато съм в Мексико. Храната е прекрасна. Хората са много мили. Веднъж след като посетите Мексико няма да спрете да мислите за тази страна. И не говоря само за Канкун, казва още Коуен.

Икономистът не е единственият, който хвали Мексико в настоящите пандемични времена. Много туристи и дигитални номади също се отправят към този рай, като една от основните причини е липсата от необходимост от тестове при влизане в страната.

Какво си позволяват младите милионери в Мексико?Да летите с 280 км/ч по магистралата между Мексико сити и Толука е съвсем нормално, ако сте един от “ексцентричните милионери” на Мексико


Популярните плажове като Лос Кабос посрещат все повече американци. Според Washington Post Ривиета Мая е била посетена от повече щатски туристи от когато и да било. Тулум и Канкун пък отчитат ръст от 23% на туристите спрямо 2019 г., като според Post, повече от 100 полета от САЩ кацат в региона всеки ден.

Част от тези хора, освен хубавото време търсят и добрата интернет връзка, чрез която могат да работят без да са в офисите си. Тулум винаги е бил в списъка на дигиталните номади, пише Insider.