Douyin - китайската версия на TikTok, ще ограничи използването на платформата от страна на деца до 40 минути на ден.

Правилата ще важат за деца под 14-годишна възраст, които са регистрирани с истинските си имена и които ще имат достъп до платформата в периода между 06:00 и 22:00 часа.

Компанията майка Bytedance представи Младежкия режим в блогпост, обявявайки, че приложението е първото за кратки видеа, което налага подобни ограничения.

Решението идва на фона на мерките на Китай спрямо използването на технологични продукти от страна на тийнейджъри.

Китай ограничава онлайн игрите за непълнолетни до три часа седмичноОт регулаторния орган са обявили пред информационната агенция Xinhua, че играта на онлайн игри ще бъде разрешена само в периода между 8 и 9 часа вечерта

Според правилата на Douyin за използването на платформата няма минимално възрастово ограничение за използването й, но потребителите на възраст под 18 години трябва да получат съгласието на родител или настойник. Същевременно, минималната възраст за използването на TikTok е 13 години.

Като част от Младежкия режим Douyin пусна и ново образователно съдържание, в това число научни експерименти, музейни експозиции и исторически данни, пише BBC.

“Да, по-строги сме с тийнейджърите. Ще се трудим повече, за да осигуряваме качествено съдържание, така че младите хора да се учат и да се запознават със света,” се казва в поста.

Миналия месец на тийнейджърите в Китай им беше забранено да играят на видеоигри през седмицата, а игралното им време беше ограничено до едва един час в петъците и през почивните дни.

През февруари на китайските деца пък им беше забранено да ходят с мобилни телефони на училище.