Facebook е една от най-големите социални мрежи в света, като по последни данни се ползва от 2.9 млрд. души.

Ако обаче искате да се дистанцирате от Facebook, изтриването на профила ви е лесно решение.

Следва да се има предвид, че може би сте се логвали и в други приложения и сайтове с вашия Facebook профил. Изтриването на акаунта ви ще означава, че вече няма да имате достъп до тези сайтове и приложения и ще се наложи да си правите нова регистрация в тях.

Нещо повече – ако все пак искате да запазите видеата и снимките, които сте качвали във Facebook, това може да се направи преди да изтриете профила ви.

Готови ли сте? Ето как най-лесно може да изтриете своя Facebook профил на настолен компютър или през мобилното приложение:

Ако видеото не е за вас, ето и стъпките:

1. Влезте в своя Facebook профил, ако все още не сте го направили;

2. Потърсете горе вдясно Settings & Privacy секцията (в превод Настройки и поверителност), след което изберете Settings (Настройки).

3. Кликнете върху „Вашата информация във Facebook” или Your Facebook Information.

4. Най-долу ще видите опцията за „Деактивиране и изтриване“ или на английски Deactivation and Deletion.

5. На следваща стъпка имате две възможности – можете да деактивирате акаунта си временно или да го изтриете окончателно.

6. Ако изберете изтриване, то на следваща стъпка ще трябва да посочите дали искате да ползвате в бъдеще Messenger. Ако искате да ползвате приложението за чат, няма да имате възможност да изтриете своя профил, а само да го деактивирате.

7. Ако отговорът е отрицателен, тогава може да пристъпите към изтриването на профила ви.

Тя се отказа от смартфона си за 1 г., за да получи 100 000 долараЕлана Мугдан трябва да издържи още четири месеца. Засега обаче изглежда, че смартфонът не й липсва ни най-малко

Ще са необходими 90 дни Facebook окончателно да изтрие данните ви. Ако влезете в своя профил в следващите 30 дни, ще имате възможност да възстановите акаунта си, т.е. да спрете процеса по деактивация.

Как да изтрием профила си през мобилното приложение?

1. Влезте в приложението.

2. Кликнете върху трите вертикални линии в долната дясна част.

3. Отидете в секцията Settings & Privacy (Настройки и поверителност), след което изберете Settings (Настройки).

4. Кликнете върху Personal and Account Information (вЛична информация) и след това изберете Собственост и контрол на акаунта (Account Ownership and Control).

5. Отидете в секция „Изтриване и деактивация“, или на английски Deactivation and Deletion.

6. Изберете „Изтриване на акаунта“, или Delete Account, след което кликнете на "Continue to Account Deletion“ (продължете към изтриване на акаунта).

7. Отидете в края на страницата и потвърдете изтриването. Пълното изтриване на вашите данни ще отнеме 90 дни и отново имате 30 дни, за да спрете този процес, ако размислите.