Джейми Даймън е на мнение, че всеки, който взима пари назаем, за да купува биткойни, е „глупак“.

За него няма значение, че цената на най-популярната криптовалута може да се повиши 10 пъти в следващите години, пише Insider.

Според главния изпълнителен директор на най-голямата банка в света по размер на активите JP Morgan Chase, хората отделят прекалено много време, за да следя дигиталната валута, която отчита ръст от 50% от началото на 2021 г.

Даймън обаче е на мнение, че правителствата ще регулират криптовалутите, просто защото „те регулират почти всичко“.

„Не се интересувам от биткойна и не купувам от него“, казва той през Times of India.

Биткойнът отчете ръст до 65 000 долара през април, след което се понижи до 42 000 долара в момента.

Даймън също така казва, че дори и биткойнът да поскъпне 10 пъти в следващите 5 години, това отново няма да е от значение за него.

Изданието посочва, че той е предупредил хората да не инвестират в биткойн през май, или малко след достигането на рекордните нива, а през 2017 г. той каза, че това е измама и заплаши служителите на банката с уволнение, ако търгуват с биткойни.

През юли обаче JP Morgan стана първата голяма банка в света, която даде възможност на клиентите на своето доверително управление възможността да купуват фондове, търгуващи с криптовалути.

Само преди няколко дни Китай обяви всички дейности с дигитални валути за незаконни и обеща да предприеме мерки срещу пазара.