Рок легендата Ози Озбърн на шега заяви, че това, че почита дявола го е предпазило по време на пандемията от коронавирус.

“Съпругата ми се зарази с вируса, дъщеря ми го преболедува, а аз така и не се заразих,” казва той пред Metal Hammer. “Да си поклонник на дявола си има своите предимства!”

Въпреки репутацията си като Принцът на мрака, Озбърн не е сатанист.

“Аз съм християнин,” казва той пред The Guardian през 2014 г. “Бях кръстен като християнин. Ходех на неделно училище. Никога обаче не съм се интересувал особено. Моята идея за рая е човек да се чувства добре. Място, където хората се държат добре един с друг. Светът ме плаши до смърт.”

72-годшният Озбърн имаше редица здравословни проблеми през последните години, в това число стафилококова инфекция, грип, който прерасна в пневмония, Паркинсон и наранявания от падане с велосипед през 2019 г.

Испански епископ се влюби в автор на еротични романи и напусна църкватаРешението на Хавиер Новел, който беше считан за изгряваща звезда в испанската католическа църква, да се оттегли с позволението на Ватикана беше изненадващо


Той обяви прощалното си турне през 2017 г., което трябваше да продължи близо три години, но отлагаше части от него многократно още преди пандемията и след като обяви, че е диагностициран с Паркинсон.

Турнето се очаква да бъде възобновено в Европа през януари.