Сега знаем какво оборудване за тренировки вкъщи ще използва един от най-великите играчи в НБА Леброн Джеймс.

От Tonal обявиха вчера, че Джеймс вече е сред техните инвеститори, като също така ще вземе участие и в новата рекламна кампания. Размерът на вложението на „Краля“ така и не беше обявен.

“Да имаме инвеститор като Леброн Джеймс – един от най-великите атлети в света, е върхов момент за нас", каза основателят и главен изпълнителен директор на компанията Али Оради.

Според информация на TechCrunch продажбите на Tonal са отчели ръст от 800% през 2020 г., след като голяма част от фитнесите по света останаха затворени заради пандемията от COVID-19.

Джеймс се присъединява към други известни спортисти, вложили пари в Tonal, като тенис звездата Серина Уилямс, баскетболистите Клей Томпсън и Стеф Къри и др.

Ето в какво инвестира тенис легендата Серина УилямсТенис звездата е реализирала инвестицията във финтек компанията Esusu чрез нейния собствен инвестиционен фонд Serena Ventures


Добавянето на Джеймс към инвеститорите засили спекулациите, че в следващите месеци може да станем свидетели и на първично публично предлагане (IPO) от страна на компанията.

Преди около година Tonal набра финансиране от 110 млн. долара, а през март тази година – нови 250 млн. долара. Това оценява компания на 1.6 млрд. долара.