Ваканционният остров Бали в Индонезия беше отворен отново за чуждестранни туристи след 18-месечна пауза.

Правителството наскоро обяви повторното отваряне на Бали след рязък спад на случаите на коронавирус, в сравнение с юли, когато Индонезия беше епицентърът на COVID-19 в Азия.

Поради липсата на международни полети на острова обаче вчера не се виждаха никакви чуждестранни туристи, съобщава вестник Стандарт.

Въпреки че международното летище на острова Нгура Раи е провело учения, за да се подготви за завръщането на туристите, не се очаква това да се случи скоро.

Тайланд отваря за ваксинирани туристи от 10 нискорискови държавиСмята се, че Тайланд, която е популярна със своите плажове и нощен живот, е изгубила около 50 млрд. долара приходи от туризъм през 2020 г.

Губернаторът на Бали И Ваян Костер обясни пред репортери, че държавите и посетителите се нуждаят от време, за да се организират пътуванията.

„Надяваме се, че най-късно до края на октомври ще има входящи полети, независимо дали става въпрос за чартърен или търговски полет, като признаци за началото на възстановяването на туризма в Бали”, каза той.

Губернаторът сподели също, че е получил информация, че хотелите в Бали са започнали да получават резервации от чуждестранни посетители, главно от Европа, за посещения през ноември.