Копнеете ли най-накрая отново да стегнете куфара и да се отправите към летището?

И нямате търпение да почувствате топлия пясък под краката си на безлюден плаж някъде в Австралия или Коста Рика, да порите вълните със сърфа, който стоя месеци в мазето?

Има много неща, които ни пречат да реализираме мечтаната ваканция, а най-често това е ограниченият бюджет. За щастие, има куп евтини дестинации, които са подходящи за всеки джоб.

10. Гърция

На известните гръцки острови можете да прекарате страхотна ваканция, на достъпни цени, с разнообразна и вкусна храна. И да не забравяме - исторически забележителности, дълбоко синьо море и узо, какво повече бихте искали?

9. Аржентина

Буенос Айрес, столицата на Аржентина, често е определяна като един от най-вълнуващите градове в света заради оживения си нощен живот. Метрополисът се намира в една от най-евтините ваканционни страни в Латинска Америка.

Ако проуснете бурните парти вечери, можете да изживеете цветния и екстравагантен начин на живот за по-малко от 40 евро на ден. А в допълнение идват и природни чудеса, като водопада Игуасу.

8. Шри Ланка

Мек плаж, покрити с облаци планини, водопади, чаени плантации и палмови дървета - Шри Ланка е като рай. Тук ще намерите рибни специалитети, преходи в джунглата и хотели на плажа. И всичко за по-малко от 25 евро на ден.

7. България

Курортите по българското Черноморие през последните години се запълват все повече с туристи. Вероятно защото лятото и слънцето са също толкова красиви тук, колкото в Испания или Италия – просто е по-евтино.

Ако предпочитате градски туризъм вместо плажна почивка, столицата София предлага приятелска атмосфера и много красиви забележителности, което важи и за южните крайморски градове Бургас и Варна. България предлага по нещо за всеки и е толкова красива.6. Хондурас

Има Белиз, има Коста Рика и има Гватемала. Истинските търсачи на изгодни сделки обаче залагат на Хондурас - най-евтината ваканционна дестинация в Централна Америка. Страната не е много популярна сред туристите, защото се смята, че не е напълно безопасна. Но все пак предлага бели пясъчни плажове с палмови дървета, синьо море и супер евтина вкусна храна.

5. Унгария

Будапеща трябва да се включи в маршрута на всяко европейско пътуване. Тук цените определено са достъпни, а най-хубавото е, че може да се поглезите с вкусно парче торта, да изпиете чаша шнапс и да се отдадете на релаксиращи термални бани. Освен това всичко идва на страхотна цена.

4. Боливия

Страната продължава да е една от най-евтините ваканционни дестинации в Южна Америка. В Боливия можете да правите уникални снимки, да се любувате на най-добре запазената колониална архитектура. Тук ще намерите евтина храна и напитки.

3. Индия

В Индия може бързо да похарчите много пари, особено ако искате да отседнете в луксозен международен хотел. В Делхи може да платите толкова, колкото и в Дубай. Но и за около 15-20 евро можете да прекарате един ден в Индия, което също я прави една от най-евтините ваканционни страни.

2. Виетнам

Въпреки нарастващата си популярност, Виетнам все още е една от най-евтините ваканционни страни в света. Много от градовете, и особено селските райони, са много красиви - оживената столица Ханой е също толкова вълнуваща, колкото и цветните оризови полета на страната. С около 15-20 евро на ден можете спокойно да изкарате един ден тук.

1. Камбоджа

Нощувка в хотел струва само около десет евро, а фантастичната храна е много евтина. Най-голямата атракция на страната е Ангкор Ват - един от най-известните и очарователни храмови комплекси в света. Необикновен и евтин - определено си заслужава пътуването.