Какво може да помогне по-добре срещу зимната депресия от кратко пътуване до уелнес хотел, където да заредите батериите за остатъка от студения сезон?

Най-доброто нещо, което може да направите, е да изберете спа хотел, като един от онези, отличени с Wellness Heaven Awards 2022.

За титлата са номинирани 104 уелнес хотела в цяла Европа. 93 775 потребители гласуват онлайн и определят най-добрите уелнес хотели на Стария континент.

Ето и топ 5:

Категория „Най-добър спа център“ - планински курорт Еделвайс Залцбург, Австрия

Хотелът е отворен през септември 2019 г. и предлага 7 000 квадратни метра спа зона, разположена на пет етажа. Стаите и апартаментите са обзаведени в алпийски стил с елементи от дърво, стъкло и камък. Гостите на хотела плащат средно 160 евро на нощ.

Категория „Най-добра кухня“ - Posthotel Achenhof, Австрия

Posthotel Achenhof разполага с басейн и сауна от 7000 квадратни метра, с богат избор от спортни и уелнес възможности. Той обаче печели благодарение на изисканата си кухня с биологични продукти от собствена градина, което му спечели първо място в категорията. Цените на стаите са средно 205 евро на нощ.

Категория „Най-добър апартамент“ - Jagdhof Wellnesshotel, Германия

Петзвездният хотел в Рьорнбах, Бавария, разполага с огромен уелнес клуб, закрит и инфинити басейн. Той беше избран за един от най-добрите уелнес хотели в Европа, преди всичко благодарение на изключителните си апартаменти, в които гостите изглежда се чувстват особено комфортно. Цените са средно около 200 евро на човек на вечер.

Категория „Най-добро местоположение“ - Naturhotel Forsthofgut в региона на Залцбург, Австрия

В Naturhotel Forsthofgut почиващите могат да се отпуснат в първия горски спа център в Европа на 3 800 квадратни метра, в 30 000 квадратни метра градина със собствено езеро и в планината. Всичко това има своята цена: средно туристите плащат 230 евро на човек на вечер.

Категория „Най-добро обслужване“ - Био и уелнес курорт Stanglwirt, Going, Австрия

Stanglwirt разполага с 250 легла, всички от които са в стаи с дървен интериор. Уелнес зоната от 12 000 квадратни метра вдъхновява както на закрито, така и на открито. Всичко това на фона на планинската верига Уайлдър Кайзер. Но Stanglwirt влезе в класацията на най-добрите уелнес хотели в Европа благодарение на отличното си обслужване. Гостите плащат средно 180 евро на човек на вечер.