Airbnb затяга политиката си, за да попречи на гостите в имотите от портфолието си да организират шумни партита за Нова година.

Платформата за краткосрочно наемане на жилища поставя ограничения за престой от две или по-малко нощувки на празника.

В основата на новите правила, които влязоха в сила вчера (2 ноември), гостите, които резервират една нощувка на 31 декември в имоти на Airbnb, обозначени като цели домове, трябва да имат история с положителни отзиви в платформата.

За престой от две нощувки ще бъдат въведени и други мерки, като например ограничаване на резервациите в последната минута за гостите без положителна история на отзивите. Новата политика за новогодишната нощ ще се прилага за всички имоти на компанията в САЩ, включително Пуерто Рико, както и в Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Нови Зеландия, Испания и Обединеното кралство

Ограниченията са тествани чрез пилотна програма миналата година, по време на която около 243 000 гости са посрещнали празника в тези условия. „Считаме, че тези усилия постигнаха целите ни за намаляване на разрушителните партита“, се казва в съобщението на компанията, в което се добавя, че част от пилотната програма през 2020 г. не са били Пуерто Рико, Бразилия и Нова Зеландия.

Кои са най-желаните места за настаняване от листата на Airbnb?Туристите търсят удобни хижи, високи тавани и спиращи дъха гледки към планината тази година

„Здравните власти признават, че някои имоти за краткосрочни наеми предлагат по-безопасно настаняване, в сравнение с хотелите, без риск от общи пространства, като фоайета или ресторанти“, се казва в изявлението на Airbnb.

Ограниченията за новогодишната нощ идват в допълнение към глобалната забрана за партита на Airbnb, която беше въведена през 2020 г., ограничаваща събиранията на повече от 16 души в имоти под наем, както и всички разрушителни партита. Тези, които нарушат тези мерки, ще бъдат изправени пред окончателно отстраняване от платформата.

Подобни ограничения бяха въведени на 4 юли и Хелоуин тази година.