Актьорът Том Ханкс е отказал предложение от Джеф Безос да лети до ръба на Космоса в края на юли тази година.

Милиардерът е предложил един от билетите на Ханкс срещу сумата от 28 млн. долара, но той е отклонил предложението, стана ясно от гостуването на актьора в предаването на Джими Кимел.

„Струваше 28 млн. долара или нещо от този сорт. Справям се добре, Джими, но няма да платя толкова пари", допълни Ханкс.

Джеф Безос извърши първия полет до ръба на космоса с апарата New Shepard, разработен от неговата компания Blue Origin, през юли тази година. Заедно с него в капсулата бяха неговият брат Марк Безос, 82-годишната Уоли Фънк и 18-годишният бъдещ студент по физика Оливър Дамен.

„Ние всички в студиото можем да симулираме, че летим до Космоса. Колко продължи този полет – около 12 минути, нали? Няма да платя 28 млн. долара за това нещо. Мога да си го симулирам и у дома“, каза още актьорът.

Той обаче е смятан за един от 600-те души от 58 различни държави, които са си купили билети за полет на борда на компанията на Ричард Брансън Virgin Galactic.

Том Ханкс и съпругата му вече са гръцки гражданиРита Уилсън, която е с гръцки корени и Том Ханкс отдавна имат къща на съседния остров Антипарос.


„Бих го направил за удоволствие и за да се предструвам за кратко на милиардер“, каза с усмивка Ханкс.

Според проучване на Insider редица знаменитости, сред които Брад Пит, Леонардо Ди Каприо, Анджелина Джоли, Лейди Гага, Кейти Пери, Джъстин Бийбър и други, също са си купили билет за по 250 000 долара.

Бившият главен изпълнителен директор на Virgin Galactic прогнозира преди време, че в бъдеще космическият туризъм ще генерира приходи от 10-15 млрд. долара на година.