Следвайки стратегията си за подобряване на потребителското изживяване при пазаруване, както и да подкрепя своите търговски партньори, TBI Bank пренася в България последната глобална тенденция във финансирането на покупки – „Купи сега, плати по-късно“. Това е вид краткосрочно финансиране и алтернативен разплащателен метод, който позволява на клиентите да заплатят покупките си в определен времеви период. TBI е първата банка в България, която предлага това решение, под шапката на бранда TBIPay. То дава на клиентите възможността да вземат желаните от тях продукти само с няколко клика в напълно дигитална среда и без никакви допълнителни такси и лихви за тях.

Новото поколение потребители изисква все повече гъвкавост при плащане на покупките си, особено когато говорим за по-малки суми, и е от ключово значение за търговците да могат да отговорят на тези очаквания. Продуктът „Купи сега, плати по-късно“ на TBI е създаден, за да адресира точно тези нужди като позволява пазаруване без лихва и такси за покупки на стойност от 40 лв. до 400 лв., които трябва да бъдат изплатени на 4 равни вноски в рамките на три месеца.

Банката вече има добър опит в сферата на „Купи сега, плати по-късно“, тъй като TBI представи това решение в Румъния по-рано тази година. Там то вече е изключително популярно сред търговци и клиенти. Сега, като част от разширението на обхвата на TBI в сегмента на „Купи сега, плати по-късно“ в Югоизточна Европа, продуктът е достъпен за българските клиенти чрез бърз и лесен процес. С попълването само на няколко полета и без необходимост от регистрация или документация, клиентите могат да започнат и да завършат своята заявка за минути от различни устройства, когато пожелаят.

Панайот Иванов, TBI: Нашите иновации подобряват потребителското преживяванеВсе повече компании, с оглед COVID-19 кризата, започнаха да изместват своя бизнес онлайн

Като алтернативен начин за плащане на широко използваните в България и Европа кредитни карти и стандартни заеми, „Купи сега, плати по-късно“ идва с редица предимства. Финансирането без допълнителни такси над цената на покупката, с по-дълъг безлихвен период, както и улеснения онлайн процес са само част от позитивите, които правят този продукт предпочитан от клиентите. Също така, „Купи сега, плати по-късно“ позволява на потребителите да финансират сравнително малки покупки като парфюми, бижута, дрехи и обувки и т.н., което обикновено не могат да направят чрез стандартен стоков кредит.

В допълнение на всички тези предимства за крайния клиент, продуктът „Купи сега, плати по-късно“ също така предоставя редица позитиви и за търговците. Сред тях са и възможността да привличат нови клиенти и да увеличат продажбите си. В частност за онлайн търговците, с този продукт няма да им се налага да комуникират с клиента директно, тъй като TBI ще покрие техните бизнес нужди 24/7 с напълно автоматизирана комуникация между системите. Освен това чрез този начин на плащане търговците получават 100% от сумата на покупката веднага щом финансирането й е одобрено. Продуктът „Купи сега, плати по-късно“ на TBI има силно присъствие на пазара като вече над 200 търговци в България и Румъния от различни индустрии в сферата на технологиите, спортни стоки и оборудване, мебели и много други, го интегрираха в своите онлайн магазини.

„TBI Bank успешно предлага стоково кредитиране в България и Румъния от над 15 години“, споделя Армен Матевосян, Главен търговски директор в TBI Bank. „През тези години изградихме уникална експертност и знание как да обслужваме непрестанно променящите се нужди на нашите партньори и клиенти. Новият продукт „Купи сега, плати по-късно“ на TBI използва най-висококачествените технологични решения, за да предостави на българите достъпен начин да заплатят своите покупки. “