Въпреки че животът на един милиардер може изглежда бляскаво отстрани — частни самолети, имения по цял свят и ресторанти със звезди Michelin, в някои отношения някои милиардери може да бъдат шокиращо земни.

Уорън Бъфет и Бил Гейтс, които са сред най-богатите хора в света, предпочитат бургер от McDonald пред най-изтънчената кухня.

Ето кои са любимите храни на седем милиардери, подбрани от Entrepreneur:

Джеф Безос

Основателят на Amazon закусва здравословно, когато е възможно. Това, което той поръчва, обаче не е особено често срещано. Преди време Безос си поръчва средиземноморски октопод с картофи, бекон, чеснов сос и поширано яйце за закуска по време на среща.

Сара Блейкли

Основателката на компанията за оформящо бельо Spanx, която през октомври продаде мажоритарен дял в компанията Blackstone, като цяло води доста здравословен начин на живот. Тя започва всяка сутрин със смути, което нейният съпруг определя като “отвратително”.

То включва “замразени диви боровинки“, няколко тъмни череши, къдраво зеле, фурми, канела, спанак, кориандър, мента, лимон, вода, лед, чия и орехови ядки. Блейкли комбинира смутито със зелен чай, който пие с мед и мляко от кашу.

Не всичките й любими неща за ядене обаче са толкова чисти. Блейкли казва пред The Strategist, че любимият й ритуал преди полет е да си купи голям пакет крекери Cheez-Its: “Никога не ям Cheez-Its по никое друго време, но летя доста, така че ям и доста Cheez-It.”

Уорън Бъфет

Снимка: Unsplash.com

Хранителните навици на Оракула от Омаха са били обект на множество публикации и за това си има причина. 91-годишният главен изпълнителен директор и председател на Berkshire Hathaway обича бързата храна, като предпочита хамбургери, хотдог, Cherry кола и McDonald’s, пред която и да била изискана кухня.

“Ако някой ми каже, че ще живея година по-дълго, ако отсега нататък се храня само с броколи и аспержи, всеки ден за мен ще бъде дълъг. Предпочитам да се придържам към Cheetos и Coca-Cola”, казва в интервю за CNBC през 2010 г. Бъфет, който ненавижда зеленчуци.

Няколко любопитни факта за милиардерите по светаВ китайския парламент има около 100 милиардера


Бил Гейтс

Подобно на Бъфет, основателят на Microsoft Бил Гейтс не може да устои на повика на McDonald’s. “Ако имате среща с Бил по обяд, ще ядете бургери. Винаги някой бива изпращан да донесе храна от McDonald’s. Не мисля, че Мелинда му позволява да яде такива неща вкъщи”, казва преди време Джо Серел, управляващ директор на Gates Foundation.

Гейтс също така е почитател на бургерите на веригата за бързо хранене In-N-Out и на сиатълската верига Dick’s Drive-In. Любимата му напитка е подобна на тази на Бъфет – диетична Coca-Cola.

Илон Мъск

През годините Мъск е споменавал, че любимата му храна е френска кухня и барбекю, а предпочитаната от него напитка е уиски. Любимата му бърза закуска обаче е нещо доста по-обикновено. Милиардерът, чието лично състояние се оценява на 299 млрд. долара от Bloomberg, преди време написа в Twitter, че посред нощ обича да хапва зърнената закуска Cinnamon Toast Crunch.

Опра Уинфри

Уинфри има навика да споделя ежегодно списък с любимите си неща за хапване и продукти, а 2021 г. не беше изключение. През годините Уинфри е помогнала на множество малки хранителни бизнеси, чиито продукти харесва.

В списъка й напоследък попадат сладкишите на Тоня Каунсъл от Северна Каролина. Медийната звезда обяви хрупкавите бисквити от пекан на Каунсил за особено вкусни.

Марк Закърбърг

Преди време основателят на Facebook се хранеше само с месо от животни, които е убил лично (и дори сервира на основателя на Twitter Джак Дорси месо от коза, убита от него). Това се случва през 2011 г. обаче, а оттогава Закърбърг се е сдобил с малко по-традиционни хранителни навици.

Той яде почти всичко, стига да е бързо и лесно за готвене. Той предпочита да прекарва времето си, работейки върху Facebook, или Meta, както отскоро се казва компанията.