Ако сте посещавали Рим, може и да са ви предупреждавали, че напитките на популярни туристически дестинации са доста скъпи.

По-рано тази седмица американски туристи вероятно направиха една от най-големите сметки за напитки в дългата история на италианската столица.

Двамата млади американци се промъкват в Колизея в ранните часове в понеделник, за да се насладят на по бира.

Те са забелязани да седят на второто ниво на древния амфитеатър в 05:30 часа местно време, информира BBC.

Влизането в една от най-популярните забележителности на Рим, която има близо 2 000-годишна история, обаче е забранено през нощта.

И макар че напитките на фона на живописната обстановка може да са били приятни, вероятно няма да е нещо, което тези туристи ще повторят.

Туристи и горещите им ласки на открито съсипват дюни на Канарските островиТуристите, които правят случаен секс на открито, увреждат екосистемите на пясъчните дюни на Канарските острови, според ново проучване

Двойката е глобена с 800 долара, след като са признали, че са влезли незаконно в Колизея.

Пандемията от коронавирус навреди на туризма, но Колизеят си остава една от най-посещаваните забележителности в Италия.

Това е най-големият амфитеатър на Римската империя, известен с това, че там са се провеждали гладиаторски битки пред десетки хиляди души.

Колизеят привлича около 7.6 милиона посетители през 2019 г.

Ако мислите и вие да го посетите, гледайте да е в работното му време. След това винаги може да се насладите на по бира в някой от множеството барове в града.