Съпругата на мексиканския наркобарон Хиакин „Ел Чапо“ Гузман може да остане в затвора за поне 4 години, пише Reuters.

Прокуратурата е поискала това обвинение, след като Ема Коронел Аиспуро се призна за виновна обвиненията срещу нея, че е участвала в трафик на наркотици и е помагала на съпруга си да ръководи картела Синалоа.

31-годишната бивша кралица на красотата Ема Коронел Аиспуро е сключила споразумение с обвинението и е признала три от обвиненията срещу нея – заговор за разпространение на кокаин, метамфетамин, хероин и марихуана в САЩ; заговор за пране на парични инструменти; и участие в сделки с чуждестранен наркотрафикант.

Възходът и падението на съпругата на един наркобосЕма Коронел Аиспуро живееше бляскав живот в Ню Йорк, наслаждавайки се на ползите от брака си с мексиканския наркобарон Хиакин „Ел Чапо“ Гузман. След това бе арестувана и хвърлена в затвор в щата Вирджиния. Какво се случва с кралицата в света на наркокартелите?

Коронел беше арестувана на 22 февруари при пристигането си на летище Дълес във Вирджиния. В момента тя е в затвора и ще остане там до произнасянето на присъдата й.

Гузман, който беше осъден през 2019 г., вече излежава доживотна присъда в затвор в САЩ. Той и Коронел имат брак от 2007 г., когато тя е била на 17 години.

Да работиш за мексикански наркокартел – разказ от първо лицеКогато получава предложение за добре платена, но потенциално опасна работа, този млад мъж поема риска