Туристите, които се надяват да обиколят прекрасните Хавайски острови по време на круиз, ще трябва да изчакат още малко.

Американският щат не планира да приветства обратно круизните кораби поне до следващата година, съобщава T+L.

„В момента най-ранното възобновяване на круизите до Хаваите ще бъде през януари 2022 г.“, заяви наскоро пред Cruise Critic Джай Кънингам, служител по обществена информация в Министерството на транспорта на Хавай.

Хаваите започнаха да приемат туристи по-рано този месец, отменяйки предишната молба на губернатора на щата, който помоли пътниците да отложат ваканциите си на фона на увеличаващите се случаи на коронавирус на островите.

Програмата "Безопасни пътувания" на щата обаче не е прекратявана официално, като тя позволява на посетителите да пропуснат карантината, ако имат сертификат за ваксинация или отрицателен тест за коронавирус.

Най-дългият круиз в света: 245 дни, 6 континента, 53 страниOwner’s Suite на борда на круизния кораб Viking Sun е три пъти по-голям от средностатистическа нова къща във Великобритания

Кънингам посочи пред Cruise Critic, че програмата за безопасни пътувания ще трябва да бъде разширена, за да включва тези, които пристигат с круизен кораб, когато пристанищата в крайна сметка отворят.

Забраната на круизни кораби засяга пряко няколко круизни линии, включително Viking Ocean Cruises и UnCruise Adventures, всяка от които беше принудена да отмени маршрутите си в района, според Cruise Critic.

„Докато ограниченията са облекчени в повечето дестинации по света, последиците от пандемията продължават да правят круизните пътувания особено сложни на някои конкретни места“, каза Ричард Марнел, изпълнителен вицепрезидент на Viking.

Но докато круизните кораби няма да плават из островите скоро, Хавай наскоро премахна ограниченията за капацитет в барове и ресторанти, които изискват сертификат за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19.