Телефонът е нещо, без което животът би бил немислим в нашето ежедневие.

С напредването на технологиите устройствата стават все по–умни и с повече възможности.

А това води и до създаването на все по-скъпи и луксозни модели. Затова не е изненада, че един мобилен телефон може да достигне космически суми.

Кои са най-скъпите модели?

10. iPhone Princess Plus

iPhone Princess Plus има функции, които не се различават много от другите мобилни телефони на Apple iPhone, но е проектиран от известния австрийски дизайнер Петер Алоисон. Освен златото, този специален телефон се предлага с диаманти и брилянти с тегло 16.50 – 17.75 карата. Цената му е 176 400 долара.

9. BlackDiamond VIPN Smartphone

Black Diamond на Sony Ericsson е дело на Джарен Гох. Той разполага с огледални детайли, огледало от поликарбонат и органична LED технология. Разбира се, когато става дума за Sony, никой не може да оспори резултатите на екрана. Декориран е с два диаманта - единия върху бутоните за навигация, а другия в задната част на телефона. Цената на този телефон е 300 000 долара.

8. Vertu Signature Cobra

Vertu Signature Cobra се нарежда на осмо място сред най-скъпите мобилни телефони в света. Проектиран от френския бижутер Boucheron, елегантният телефон разполага с един диамант с форма на круша, един кръгъл бял диамант, две изумруда и 439 рубина. Цената му е 310 000 долара.

7. Gresso Luxor

Този телефон идва от производителя на луксозни телефони Gresso и се нарича Luxor Las Vegas Jackpot. Създаден е в Швейцария през 2005 г. Изработен е от масивно злато с тегло 180 грама. Задният панел е изграден от африканско дърво, което е на повече от 200 години. Копчетата му са изработени от сапфирен кристал. И струва 1 милион долара.

6. Diamond Crypto Smartphone

Базиран на Windows CE, смарт телефонът е проектиран от производителя на луксозни аксесоари Peter Aloisson. Този уникален предмет на изкуството идва на цена от 1.3 милиона долара и има покритие, украсено с 50 диаманта, 10 от които са с редкия син цвят. Освен това, той включва и няколко секции, изработени от розово злато.
5. GoldVish Le Million

Goldvish “Le million” е проектиран от известния дизайнер Еманюел Гуейт, който стои зад много луксозни часовници и бижута. Най-луксозният и скъп мобилен телефон "Le Million" Piece Unique и беше пуснат на пазара в Швейцария.

Този телефон, отличен от Световните рекорди на Гинес като най-скъпия в света, е продаден на панаира на милионерите в Кан, Франция. Украсен е с 18k бяло злато и 20 карата VVS1 диаманти.

4. iPhone 3G King's Button

Известният бижутер от Австрия Петер Алоисон е създателят на този телефон с инкрустирани 138 диаманта, което му дава стойност от 2.4 милиона долара. Красивият бял диамант от 6.6 карата служи като бутон за начален екран и подчертава красотата на това бижу.

3. Supreme Goldstriker iPhone 3G 32GB

Третият най-скъп мобилен телефон в света е Supreme iPhone 3G и е на цена от 3 200 000 долара. IPhone 3GS Supreme разполага с корпус, изработен от 271 грама 22k злато и екран, украсен с петдесет и три диаманта.

Освен това, началният бутон е покрит с един-единствен рядък 7.1-каратов диамант. Това обаче не е всичко — iPhone 3GS Supreme се предлага в кутия, издълбана от един-единствен блок гранит и кашмирско злато, а вътрешната подплата е изработена от кожа набук.

2. Diamond Rose iPhone 4 32GB

Вторият най-скъп iPhone в света до момента е 32 GB iPhone 4 Diamond Rose от Стюарт Хюз. С цена от около 8 милиона долара, рамката на телефона е направена от приблизително 500 отделни безупречни диаманта с общо тегло над 100 карата.

Гърбът също е от розово злато и има логото на Apple, украсено с 53 допълнителни диаманта, докато предният бутон за навигация е платинен със сменяеми единично изрязани розови 7.4 карата диаманти и редки 8 карата безупречни диаманти в центъра.

1. Black Diamond iPhone 5

Стюарт Хюз създаде iPhone 5 със златни и черни диаманти, което го прави най-скъпия смартфон в света. Създаването му отнема 9 седмици, а всичко е направено на ръка. Калъфът на този телефон е изработен от 24-каратово масивно злато, а логото на Apple и краищата са обсипани с общо 600 бели диаманта. Бутонът за начало се състои от 26-каратов черен диамант.