Временната емисия акции, издадена от Дронамикс Кепитъл, дебютира днес на Българската фондова борса. Първите сделки бяха сключени на цена от 1.50 лева за брой, след което търговията се осъществяваше на нива от 1.28 до 1.40 лева за лот.

Над 200 000 акции смениха собствеността си в първите 30 минути на днешната търговска сесия, както и повече от 400 000 броя час след началото на търговията.

Припомняме, че през миналата седмица дружеството предложи на инвеститорите 5 334 081 бр. акции при емисионна цена от 1.10 лева за брой.

Специално създаденото дружество, което ще инвестира в компанията за карго дронове Dronamics набра максималните почти 6 милиона лева. Близо 4.5 пъти бяха презаписани акциите на дружеството по време на аукциона, проведен на 2 декември.

Мисията на Дронамикс е да революционизира транспорта на стоки, като съкрати разходите и времето за доставка. За целта компанията разработва нов тип товарен самолет („Черният лебед“).

Временната емисия ще продължи да се търгува до регистрацията на увеличението на капитала в Централен депозитар и Търговския регистър.

Припомняме, че следващото дружество, което ще осъществи своето IPO на BEAM, e HR Capital. Компанията планира да направи презентация пред инвеститори тази вечер, като тя ще бъде излъчвана в социалните мрежи.

*Материалът е обновен в 11.25 часа.