Докато тренировките и здравословното хранене със сигурност ще ви помогнат да останете във форма, има и други, по-необичайни начини за изгаряне на калории.

Повечето от тях няма да ви отнемат много време и когато се изпълняват редовно, ще ви помогнат да поддържате форма, без да прекарвате часове във фитнеса.

Bright Side представя шест лесни и „мързеливи“ начини за изгаряне на калории, някои от които са ефективни колкото тренировка.

Вземане на горещ душ

Горещият душ е приятен начин да се отпуснете вечер и да отмиете стреса. Но както се оказва, прекарването до един час под горещ душ или вана може да отмие и излишните килограми. Когато се къпете с гореща вода, тялото ви трябва да работи по-усилено, за да поддържа нормалната си температура, което, от своя страна, ви помага да изгорите повече калории.

Проучванията показват, че едночасовият горещ душ или вана може да изгори 130 калории, като е добра стратегия за загуба на тегло.

Пиене на студена вода

Поддържането на оптимална хидратация е изключително важно за цялостното ви здраве, но начинът, по който пиете водата си, всъщност, може да увеличи изгарянето на калории. Ако предпочитате водата си със стайна температура или топла, добавянето на няколко кубчета лед към нея може да ви помогне да свалите няколко килограма.

Когато пиете студена вода, тялото ви трябва да я затопли до телесна температура, което временно засилва метаболизма ви.

40 неща, които да направите, за да бъдете по-щастливи и здрави Те зареждат с позитивно настроение и ви карат да бъдете по-добрата си версия

Миризма на ванилия

Ако смятате, че самата миризма на прясно изпечени шоколадови бисквитки може да ви накара да наддадете на тегло, ще сте облекчени да разберете, че определени миризми могат да допринесат за загубата на килограми.

Изследователите откриват, че хората с наднормено тегло, които носят лепенки с аромат на ванилия, изпитват по-малко желание за сладко. Ако не ви харесва идеята да носите лепенка, изберете парфюм с аромат на ванилия, който ще ви накара да ухаете вкусно и като допълнителен бонус може да потисне апетита ви.

Извършване на домакинска работа

Миенето на подове и чинии може да е досадно, но дребните домакински дейности, всъщност, могат да ви помогнат едновременно да отслабнете и да поддържате дома си чист. Прекарването на един час в миене на чинии може да ви помогне да изгорите 100 калории, а търкането на банята в продължение на 35 минути изгаря толкова калории, колкото 35-минутна разходка по бягащата пътека.

Пиене на зелен чай

Зеленият чай е пълен с антиоксиданти и освен че прави кожата ви по-млада, той може ефективно да гори калории. Тъй като съдържа кофеин и катехини,засилва метаболизма и помага на тялото ви да разгражда мазнините по-лесно. Но само една чаша зелен чай на ден няма да направи това, като проучванията показват, че имате нужда от 3 до 5 чаши на ден, за да се насладите на резултатите.

Намаляване на отоплението

Тъй като навън става по-студено, ние естествено искаме да увеличим отоплението, но поддържането на по-ниска температура в стаята може да ви помогне да отслабнете. Точно като отпиването на студена вода, престоят в студена стая може да има ползи за изгарянето на калории.

Проучванията показват, че излагането на ниски температури може да предизвика изгаряне на калории и да допринесе за загуба на тегло.