Писмо, написано през 1945 г. от войник, участвал във Втората световна война, е доставено наскоро със закъснение от 76 години.

Писмото, написано от 22-годишния сержант Джон Гонсалвес от американската армия, е трябвало да бъде доставено от Германия на неговата майка в Уобърн, Масачузетс, през 1945 г., информира Boston 25 News.

То обаче пристигнало едва в края на 2020 г. Появило се внезапно за разпределение в офис на щатските пощи в Питсбърг.

Майката на войника е починала преди години, но от пощенската служба са издирили следващия най-близък роднина на Гонсалвес и са го доставили на неговата вдовица Анджелина.

Седем изоставени руини от Първата световна война, оцелели повече от векИзмина повече от век от края на Първата световна война, но физическите напомняния за нея са налице и днес

Двамата се запознават пет години, след като той изпраща писмото. Да получи писмото и да го прочете било "невероятно" и изненадващо, казва тя пред Boston 25 News.

В писмото Гонсвалвес информира своята майка за здравословното си състояние, като казва, че е добре, но му се иска да има по-добра храна.

Гонсалвес умира през 2015 г., на 92-годишна възраст. Двамата с Анджелина били женени в продължение на 61 години и имат пет деца.

В специално обръщения към вдовицата на Гонсалвес от пощенската служба казват, че не са сигурни къде е било това писмо през последните над 70 години и че то е пристигнало в тяхна пощенска станция преди шест седмици.