Google пуска ограничена бета версия на приложение, което ще позволи игри за операционната система Android да се използват на компютри с Windows.

Засега пилотната версия на Google Play Games ще бъде достъпна само в три държави - Хонконг, Южна Корея и Тайван, съобщава The Verge.

Потребителите на Windows ще могат да играят на популярни игри за Android, като Mobile Legends, Summoners War, State of Survival, Three Kingdoms Tactics и др.

Играчите в Хонконг, Южна Корея и Тайван ще могат да се регистрират за достъп до бета версията и достъп до самостоятелното приложение на Google, предназначено за компютри с Windows.

От компанията обещават безпроблемна работа на игрите на всякакви устройства - телефони, таблети и компютри. Потребителите ще могат да запазват профилите си на всяко едно от тях, така че ако започнете да играете на телефона, да можете да продължите на компютъра или обратното.

„Играчите могат лесно да разглеждат, изтеглят и играят любимите си мобилни игри на своите компютри, като същевременно се възползват от по-големите екрани и по-прецизния контрол с мишка и клавиатура.

Вече няма да губите напредъка или постиженията си при превключване между различни устройства - всичко работи с вашия профил в Google Play Games“, обяснява продуктовият мениджър на Google Арджун Даял.

Google Play Games ще включва и Play точки, които могат да бъдат спечелени, докато играете игри за Android на компютъра си.

Словашки музей представя колекция видеоигри от времето на комунизмаВ края на миналата година Музеят на дизайна в Словакия представи колекция от ретро видеоигри от 80-те години

Плановете на компанията да интегрира приложенията си за геймърите, използващи Windows, бяха обявени само преди месец и все още не е ясно каква технология използва тя, за да ги превърне в реалност. Приложението Google Play Games за Windows за момента няма да включва стрийминг на игри.

Google отваря и сайт, в който ще има повече информация за разработчиците на игри.

Съобщението на Google идва месеци, след като Microsoft започна да тества приложения за Android на компютри с Windows 11. Microsoft е изградила основна подсистема на Windows за Android, която е в състояние да изпълнява приложения за Android от различни източници.

Microsoft използва технологията в партньорство с Amazon.